Vond forum berichten leuk
RE: Zure smaak in perenstookwijn Uiteindelijk van de 75l wash heb ik na een 2e distillatie ronde 500ml aan opbrengst van 60% abv. Als ik dat verdun met wat water tot drinksterkte kom ik uit op 1 flesje van 75cl. Niet geheel economisc... |
In forum Stooktips |
7 maanden geleden |
RE: Kweepeer één keer overhalen of twee? @stephan kweeperen of peren in het algemeen zijn zowiezo zwak in aroma. Dat betekent ook dat je daarmee rekening miet houden niet alleen hoe vaak je overhaalt maar ook wel soort ketel he gebruikt. ( ... |
In forum Stooktips |
6 maanden geleden |
RE: Frambozen Schnapps van diepvries frambozen Die 2 kilo frambozen per liter kom ik ook wel aan denk ik. Mits ik er 5 liter uit kan halen natuurlijk. Mijn idee was stoken, dan de kilo frambozen daar weer een keer in en dan nogmaals stoken. De o... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
Frambozen Schnapps van diepvries frambozen Geinspieerd door dit topic heb ik vandaag een emmer frambozenwijn neergezet om een mooie frambozen borrel van te maken. Dan heb ik straks naast mijn appel en kers ook nog frambozen Eau de vie. Net moo... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Appels vergisten Cobus je moet ze inderdaad van de steel halen,is wel wat werk maar dat maakt mij niet zo veel uit,als ik wil kan ik een fruitpers lenen,maar twee daagjes heb ik ook 400 kg.van de steeltjes,muziekje er... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Whisky Welkom op het forum! (zelf ook nog aardig nieuw hier) Waar ik, naast het forum, wel veel aan heb gehad zijn de filmpjes op YouTube van Chase The Craft (Still It) kanaal. Daar komen veel recepten voorb... |
In forum Recepten |
6 maanden geleden |
RE: Zure smaak in perenstookwijn @opticase uit 75 liter 500 ml is toch wel extreem weinig. Wat is fout gegaan ? Vergisting? Of damp lek in stook ketel ? Geen goede koeling waardoor meeste alcohol is verdampt ? Als je in 75 liter ... |
In forum Stooktips |
7 maanden geleden |
RE: Zure smaak in perenstookwijn @bartholomeo let wel op dat een elektrisch verwarmde ketel met een element in de vloeistof sneller aanbrand . Boven elementen zal dan een korf of iets moeten wat vaste deeltjes nuet in aanraking breng... |
In forum Stooktips |
7 maanden geleden |
RE: Mijn 60l alquintara ketel Tof, ik had niet gedacht dat dit zo snel opgewarmd word. Ik heb slechts een 5l alquitara. Deze verwarm ik met een kookplaat en dit duurt toch een 20-25 minuten. Ideaal voor "Robbert's tiny projects". ... |
In forum Mijn installatie |
7 maanden geleden |
RE: Mijn 60l alquintara ketel @bartholomeo zo dat is een Big Mama 😲 ik gebruik mijn 2.5l ketel om verschillende drankjes te proberen. Om likeurtjes te maken is zo'n ketel echt perfect. De smaak overdracht bij zo'n ketel is... |
In forum Mijn installatie |
7 maanden geleden |
RE: Bier destilleren @bartholomeo ziet eruit als kaam (infectie). Als je t gaat stoken heb ik horen fluisteren door een wijze oude druïde dat je de kaam er zoveel mogelijk moet afscheppen en dan nu wel zsm door met stoken... |
In forum Stookforum |
7 maanden geleden |
RE: Zure smaak in perenstookwijn @bartholomeo als het kan fermenteer en stook de volledige pulp. Ik heb zowel sap als pulp gedaan en je houd absoluut meer smaak over! Mooiste is als je een ketel met roerwerk hebt of oliebad verwarmin... |
In forum Stooktips |
7 maanden geleden |
RE: Zure smaak in perenstookwijn @bartholomeo als je kooksteentjes onder in ketel legt of lavasteen. En de pulp in kookzak daarop zou het nooit aanbranden. Of een dubbele bodem in ketel . Wanneer je rvs horrengaas neemt dat dat rond... |
In forum Stooktips |
7 maanden geleden |
RE: Zure smaak in perenstookwijn @bartholomeo inderdaad pulp mee fermenteren is beter dan alleen de sap persen. Geld ook voor appels . Je rendament is ruim 30%hoger omdat je daarmee ook de suikers die in de pulp zit omzet. Ook de pul... |
In forum Stooktips |
7 maanden geleden |
RE: tweede stook @prins stomme vragen bestaan niet, niks vragen en verprutsen is stom. |
In forum Stookforum |
7 maanden geleden |