Vond forum berichten leuk

RE: Zure smaak in perenstookwijn

@bartholomeo peren sap alleen stoken is misschien wel handiger maar je laat veel suikers achter in de pulp. Daarnaast ook veel foezels en vezels die smaak geven. Het is heel belangrijk altijd te lett...

In forum Stooktips

7 maanden geleden
RE: Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten

@psycat het enzym wat methyl afstoot zit voornamelijk in de harde laag onder de schil. Steeltjes moet je altijd eerst verwijderen. Pitjes zijn verantwoordelijk voor cyanide. Wanneer je de pulp of ge...

In forum Spirits

7 maanden geleden
RE: Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten

@gerard01 ik gebruik bij de T500 boiler altijd een rooster met daar onder kooksteentjes pulp of helder. Je heb je pulp wel lang laten staan het is te hopen dat het nog goed is. Als het gisten is gesto...

In forum Spirits

7 maanden geleden
RE: Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten

@stokerke dat is zeker niet verkeerd. Een hoger percentage maakt etherische olie en foezels los en neemt deze mee .

In forum Spirits

8 maanden geleden
RE: Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten

@stokerke wanneer je de drank en pulp overheveld heb je onderin een grauwe laag van dode gistdie laat je achter . De rest kan gewoon mee . Je zal altijd gistresten hebben in de ketel dat kan geen kwa...

In forum Spirits

8 maanden geleden
RE: Zure smaak in perenstookwijn

@opticase controleer eerst even de voorgang van de vergisting. Bubbels uit een waterslot zeggen weinig of niets. Waterslot is stankafsluiter geen indicator . Stookwijn van fruit kan iets zurig zijn. ...

In forum Stooktips

7 maanden geleden
RE: Voorloop

@psycat als maar oppast met voorloop op auto raam rubbers en raam afdichting. Eventuele zuren aanwezig in voorloopt maakt ze poreus en ook ruitenwissers gaan veel korter mee.

In forum Stookforum

10 maanden geleden
RE: Eerste suikerwash

@tonio 5,5 kg suiker . Deze met 7 gr citroenzuur verwarmen in 2.75 liter water op 80 graden . Dit 40 min aanhouden . Dan aanvullen met koud water tot 25 liter. (afkoelen tot 24 gr ) dan 100 gr bak...

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
RE: Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten

@gerard01 als het nu staat te vergisten dan is november/ december wel erg laat om te verwerken. Al nu gist is het laatste week september te destilleren. . Zou je het pas wachten tot november is al la...

In forum Spirits

8 maanden geleden
RE: Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust

@robbert ik denk dat er een secundair vat bedoeld wordt in plaats van een kolom boven op de ketel. Je heb verschillende secundair vaten met verschillende doelen. En een kolom zorgt voor zuivere alcoho...

In forum Stookforum

9 maanden geleden
RE: Hollandsche CCVM ketel

@stefanjo hoi, zoek op youtube eens op still it ik heb hier mijn inspiratie uit opgedaan. Zijn leuke leerzame filmpjes. Ook op de Amerikaanse forum Home distillers is er wel wat te vinden. Dad30...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Welke druivensoort

@keesmink meest geschikte zijn o.a. : colombard, juracon,ugni blanc, folle balance,montils , semillon ,folignon , muskaat ,pinot noir , granache ,merlot ,malbec ,nebbiolio ,verdeja en souvignon blanc....

In forum Stookforum

9 maanden geleden
RE: Bier destilleren

@dirtbag klopt hop , gentiaan en gember zijn zeer lastige stoffen die zeer overheersend blijven . Je kunt met limoen of grapefruit het nog iets verbloemen.

In forum Stookforum

8 maanden geleden
Pagina 3 / 3