Forum antwoorden aangemaakt
RE: Alambic of Stookketel @robinhvm Is eigenlijk wel zonde want de mensen die zulke oude beroepen uitoefenen hebben ook altijd super veel te vertellen. Het zijn eigenlijk altijd mensen op leeftijd, dus aan verhalen niet te kor... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Alambic of Stookketel @odevieIk woon in de Cher, regio Le Berry 200 km van Parijs. 15 km van Sancerre waar de lekkere witte wijn vandaan komt. Heel rustige regio eigenlijk alleen landbouw en wijn. |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Alambic of Stookketel @odevie Goedenavond, woont U misschien in France of was het een vacantie ?? Hier staan meestal de mobiele alambic in de winter tot de lente her en der in dorpen die hun daarvoor een vergunning geven. ... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Alambic of Stookketel Posted by: @bartjeunhomme Hiermee word de au de vie opgevangen en kan men constant het alcohol gehalte in de het oog houden 20210222_110457.jpg Sorry het is EAU DE VIE foutje |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Alambic of Stookketel Dit is mijn nieuwe stookketel maar ik wil hem toch aanpassen zoals ik vanmorgen gezien heb. Dus ik maak een koperen ketel met een ingang en uitgang en een aftapkraan en we zullen het resultaat binnenk... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Alambic of Stookketel Heb regelmatig gelezen over problemen om een deksel goed stoomdicht te krijgen nou dit is de oplossing. De bovenrand is gemaakt met een dubbele rand waarin water zit. De deksel heeft een rand die in d... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Alambic of Stookketel Hiermee word de au de vie opgevangen en kan men constant het alcohol gehalte in de het oog houden 20210222_110457.jpg |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
Alambic of Stookketel Daar ik in Frankrijk woon is het stoken van alcohol in mijn regio heel bekend. Of men gaat naar een stoker met een licentie of men bouwt zelf een ketel. In het beginjaren ben ik altijd naar een echte ... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Kirsch van morellen (zure kers) Hallo Kees, ik snap je reactie. Ik had alleen een reactie willen hebben hoe men kersen stookt op het stookforum. Mijn buurman is mijn voorbeeld meer niet. Zijn stook van kersen is super goed, ruikt le... |
In forum Spirits |
5 jaar geleden |
RE: kersen stoken op de manier Pays Fort France ZO gaat het mij ook zo. Alles een beetje basic. Ik doe mijn best om alles goed mogelijk te doen en dan op de manier als hier,dus zonder toevoegingen en ik ook heb natuurlijk mijn buurman (jongere uitv... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: kersen stoken op de manier Pays Fort France Ik heb het ook altijd met een alcohol meter gedaan. Of het ja of nee uit gegist is, is bij mij nooit een probleem geweest, want ik laat de pulp altijd langer staan dan dat ik hier zo lees. De perziken... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: kersen stoken op de manier Pays Fort France Oke zal mijn best doen |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: kersen stoken op de manier Pays Fort France Super bedankt voor de uitleg. De kersen die ik gebruik zijn mooie blauw/rode en zoet. Ph waarde heb ik nog nooit gemeten dus dat word een probleempje. Ik ben een old school iemand dus ik ga voor natu... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: kersen stoken op de manier Pays Fort France Dank je, bij de buurman smaakt het goed. Hoe lang laat jij de kersen of wat dan ook in de ton vergisten?? Hier hebben ze altijd tijd genoeg, ze zeggen dat de smaak van het fruit dan beter word afgegev... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Zelfbouw keteltje ErikJan ik kan de fotos niet openen. Weet niet waarom?? |
In forum Mijn installatie |
5 jaar geleden |