Forum antwoorden aangemaakt

RE: Bort0

Waar kan ik meer info hierover krijgen

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Bort0

Het filteren van de aardappelmaisch met de nieuwe fruitpers viel me eigenlijk tegen. met de krik behoorlijk druk gemaakt en na verloop van tijd blijkt het binnen in toch nog heel erg nat te zijn. La...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Bort0

Vandaag 2 runs gedaan de eerste van 30 liter met aardappels met wat gerst als voeding. eerst gezeefd met de net aangeschafte fruitpers om het niet op het verwarmingelemant te laten verbranden. dit is...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Bort0

@rumo de suiker voeg ik toe bij de aardappelmoes niet bij de gerst. Dat is inderdaad zonde. het gisten was nagenoeg gestopt en na de toevoeging bloeit hij weer langzaam op. Ik wil het percentage zo ho...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Bort0

Dan wordt er niet geroerd. bij de laatste keer dat ik keek lag alle gerst redelijk droog bovenop. Kan dat bij het einde vanbde gisting er af scheppen. moet ik dit dan nog uitspoelen of gelijk wegdoen

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Bort0

Weet nog geen percentage. De temperatuur is nu constant24 graden en het gist nog enorm. bij de andere vaten is het bijna gestopt maar daar vul ik weer aan met suiker en dan gaat ie weer als een speer....

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Bort0

@robbert robbert geweldig dat je me wegwijs wilt maken. is het wat door te stellen dat de vloeistof mierzoet is en dat het na een paar uur staat te gisten als een vulcaan het waterslo geeft niet eens ...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Bort0

Mee eens maar dan schakelt de fohn vanzelf uit als de temperatuur verder oploopt door het gistingsproces. het zou helemaal binnenin wel verl warmer kunnen worden. Misschien goed om in de gaten te houd...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Bort0

@robbert het volgende heb 30 liter water naar 80 graden gebracht. Daar is 12 kilo geschrote gerst bijgekomen en goed gemengd. De temperatuut was toen gedaald naar 70,4 graden. daarna niets meer gedaa...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Bort0

@robbert ik heb vandaag een vat aangemaakt volgens het recept vannstookwinkel. in het 60 liter vat zit 30 liter water en 11 kilo geschrote gerst bij aanvang 70 graden en staat nu af te koelen. mijn ...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Bort0

Hoe scheid ik het beste de pulp uit de maisch

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
Bort0

Heb mijn tuinhuis omgebouwd tot brouwerij. zijn nu begonnen met het maken van whisky en wodka en we zijn redelijk uitgerust met spullen

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden