-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Kolom vulling" – 3 weken, 1 dag geleden
@rikvanbeusichem
Dat was ook mijn eerste gedachte maar 2 keer besteld en 2x magnetisch. Heb jij mischien een bestel link of koop adres ? -
Brenner posted a new topic "Kolom vulling" – 3 weken, 1 dag geleden
Bij de aquarium winkel heb ik deze buisjes gehaald als vulling voor mijn kolom. Iemand ervaring hiermee ?
IMG_20250404_131334596.jpg -
Brenner antwoordde op het onderwerp "Peated whiskey" – 2 maanden, 3 weken geleden
ik probeer een post te maken met meerdere fotos maar het wil niet egt lukken
-
Brenner posted a new topic "Peated whiskey" – 2 maanden, 3 weken geleden
Het word tijd voor een nieuwe whiskey stook. Dit keer gekozen voor pauls 50ppm mout omdat ze dat hadden liggen bij de brouwwinkel. 2 zakken van 25 kilo gehaald en voor deze brouwdag is de bedoeling om 2 vaten met… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
@lemmy . Ik zeg dat de mouten die je kan kopen die peated zijn op een lage temp zijn geeest zijn.Mocht ik dat fout hebben zie ik graag een link voorbij komen. Ik twijfel ook niet aan roberts kennis mischien… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
Wat ik gezegd heb is dat het proces wat jij beschrijft over karameliseren en enzym werking verliezen niet aan de orde is bij peated mout. Crisp maltings maakt mout voor de helft van de Highland stokerijen als mede Islay…. Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
@robbert als je net zo veel moeite neemt om mensen hun post te lezen als je in je drank steekt kun je mischien iets inhoudelijker reageren. Al heb ik soms ook het idee dat je gewoon graag oreert en vooral… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
Maar dat hele proces gebeurd dus niet. Je hebt veel kennis robbert en het delen daarvan ook door middel van je filmpjes word ontzettend gewaardeerd maar soms maak je dingen onnodig ingewikkeld. En dat maakt het lezen of reageren op… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
Ik zie niet zo goed het verband tussen de temperatuur van eesten en het binden van phenolen aan de mout. Zover ik weet kan die prima op lage temperatuur en is vooral de luchtvochtigheid van belang. Bij Port Ellen (… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 4 weken geleden
Die mout van Pauls kan je 100% storting gebruiken. Zo ie zo kan je peated mout prima 100% gebruiken. Word ook niet snel te peated het is eerder lastig om de turf eruit te halen.
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden geleden
@robbert als het over meningen gaat heeft meestal niemand gelijk of iedereen een beetje. Sterker nog het zou me niet verbazen als topic starter een goed resultaat haalt met mouten van de swean. Daarom deel ik het ook als mijn… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
Kwa mout zou ik swean overslaan, heb er zelf niet mee gedestilleerd maar 2x bier mee gebrouwen en dat was dunnetjes vergeleken met bijvoorbeeld Dingemans.
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
Weet vrij zeker dat de 15 geen oloroso rijping heeft gehad. En over suiker of essence word hier ook niet gesproken. Mouterijen als Weyerman, fawcett, Dingemans, Crisp maken gewoon hele mouten. Ik heb deze ook veel gebruikt voor bier brouwen… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
Zelf mouten is een prachtig iets en wat denk ik veel stokers helaas niet lukt kwa tijd en ruimte. Maar de commerciële mouten zijn wat mij betreft prima kwaliteit. Vienna mout iets hogere temperatuur gedroogd en iets langer dan pils… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
Mash is wel te downsizen maar het rijpen niet. Topic starter geeft aan zijn mout te willen kopen. Wanneer je pale mout en Vienna mengt kom je altijd wel in de buurt van de juiste pH. Zelf zou ik voor… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
Mwah maish pH aansturen is opzich altijd slim maar zeker niet nodig hoor als je uur op 65C houd en niet te zuinig pitched gist je met d53 of m1 zeker wel naar de 1000. Ik weet niet of de… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
Toen ik daar was werd er verteld dat er gist van mauri gebruikt werd. Die komt overeen met fermentis m1. Ik heb ook een slurrie vrachtwagen zien aanrijden daar. Maar m1 is een gist die het goed doet bij langere… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
Laten staan heeft inderdaad risico maar het word door sommige grote jongens ook gedaan. Ardberg heeft een expressie bijvoorbeeld. Maar het is inderdaad veiliger om meteen te stoken. Rustig vergisten zorgt voor mee fruitige smaken maar bij dalwinnie proef je… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
Dalwinnie is een vrij fruitige whisky. Je zou kunnen gaan voor gewoon destileermout. Iets langer vergisten, D53 fermentis gebruiken en met een redelijke reflux stoken om de fruit sectie in het begin goed te kunnen scheiden.
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "wie weet eikenvaatjes te koop" – 6 maanden geleden
Die van Gerrit kan ik zeker aanraden. Heb verschillende anderen gebrobeerd onder andere tasboomkwekerij. Maar die van Gerrit zijn veel beter gemaakt.
- Meer laden