Forum antwoorden aangemaakt
RE: Van graan tot vat: zelf mouten Nogmaals bedankt Chris! De emmertjes werden wat stil. Dus : eind SG meten! Het turbo emmertje begon al binnen een kwartier en was echt in 48 uur gestopt. Nu heb ik hier geen giststarter bij gemaakt on... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten Thanks! Hierbij nog wat plaatjes bij het praatje aquariumslang, fietsband en ventiel, yoghurtemmer en drinkflesje eetbare bison-tix ( maltose,dextrine en wat sporenelementen) |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten Een kleine update van mijn kant (voor wie het interesseert) Intussen is het vat met wort van zelfgemoute gerst ( broeimout en pilsmout) aan het klaren. De sg begon op 1058. Eind Sg niet duidelijk, vin... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Puke alarm Mooi uitgevoerd dit systeem. Straks nog even een arduino bluetooth smartphone verbinding erbij maken? Je zegt dat de vlotter pas drijft als het "waterpeil" onder 2 mm van de bovenkant van de vlotter k... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: vergistings emmer Chris, dat is hele andere koek. In schril contrast ben ik zojuist bezig geweest om mini-vergistingsemmers te maken van 1 liter. Puur om de vergistingsgraad te meten. Gr Catnip |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: vergistings emmer Chris, ik trek jouw oordeel echt niet in twijfel. Jij hebt veel meer ervaring daarin. Bij de deksel eraf trekken ontsnapt al veel van dat CO2. Als het beslag nog gist dan vult dat vrij vlot aan. Ik ge... |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: vergistings emmer Het trucje van Chris klopt wel maar wel met een aantekening. CO2 is zwaarder dan lucht en blijft dus als een afsluitende laag op je beslag liggen. Je aansteker hierbij houden zal eigenlijk altijd moet... |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten Thanks Chris. Het verwarmingselement inmiddels vervangen voor een kookplaat met daarop een tulbandbakvorm van metaal als warmtewisselaar. Met 37 graden Celsius was de twee kilo in een dag droog. "Eest... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Mout en graan Yes, bedankt . Ziet er erg interessant uit. Nu wil ik mij sowieso niet in een stramien plaatsen van van whisky/ whiskey . Ik moet eerst maar even goede diastatisch moutmeel maken want ik heb al verno... |
In forum Recepten |
7 jaar geleden |
RE: Mout en graan Dank je wel voor je antwoord. Bij bierrecepten wordt wel redelijk wat aandacht besteed aan ongemoute granen en dan op voorwaarde dat er voldoende enzymatische mout wordt gebruikt. Maar eigenlijk nooit... |
In forum Recepten |
7 jaar geleden |
RE: Probleem met whisky - advies gevraagd Perceptie is inderdaad een belangrijke factor. Dat heb ik helaas ook altijd met vakantiesouvenirs. Je zegt dat je met vrienden en kennissen de eerste twee flessen soldaat hebt gemaakt. Wellicht kan j... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
Mout en graan Beste forumleden, Wat zijn jullie ervaringen met het toevoegen van ongemoute granen of andere zetmeelhoudende producten bij het maken van een moutbeslag zonder het toevoegen van enzymen of suiker? Ste... |
In forum Recepten |
7 jaar geleden |
Van graan tot vat: zelf mouten Hallo, ik ben Catnip en ik wil graag whisky leren maken. Het liefst vanaf het begin. Ik start dit topic als een soort achtergrondtopic in combinatie met een andere topic om dingen met jullie te delen ... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Gist, Gist, Gist @ Lummel, inderdaad er is genoeg om te proberen. Dat gezegd te hebben bestel ik me gelijk maar een extra gistemmer en lees ik de basis nog een paar keer door. Nu wist ik ook dat alles niet gelijk mee ... |
In forum Gist vragen |
7 jaar geleden |
RE: Gist, Gist, Gist Ik zie het. Een ernstige overtreding van het wetboek van zelf-thuis-estilleren artikel 4.1 paragraaf 1 tm 3. Sorry meneer agent, ik zal het nooit meer doen. Alle gekheid op een stokje. Ik vermoedde a... |
In forum Gist vragen |
7 jaar geleden |