Forum antwoorden aangemaakt
Scheiding in vloeistoffen in geklaarde wash Beste stokers, Hierbij een bijzonder voorval wat ik even wilde delen. Hier een foto van een geklaarde wash in een fles. Ik vond de scheiding in vloeistoffen/ dichtheid (kleur) wel heel erg duidelijk. ... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Mijn VM Systeem DDM en wiliam. Bedankt voor de uitleg. |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Mijn VM Systeem Govda, je geeft dus nu net uitleg over het deel wat ik wel snap maar er niet toe doet. Een boka is toch een soort zelfbouwketel? Wellicht is je post bedoeld voor een bepaald publiek maar ik ,als begin... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Mijn VM Systeem Wow, ik begrijp ongeveer de helft van wat ik zie / lees in de post. ( zeg maar alles in de catergorie hulpmiddelen (zaag/ thermometer/ gistfles) en niets van wat daarnaast staat. Het ziet er indrukwek... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: mijn nieuwe project met thumper Alleen al omdat het zelfbouw is vind ik het prachtig. Ben benieuwd naar het resultaat ??? groeten Catnip |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten Fijn om te horen dat het toch interessant genoeg is om te volgen :-D. Ik vond het wel wat tijd voor een update. Het begint wat op een blog te lijken. Een ruwstook van stookwijn op basis van groenmout ... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Mashen of Maischen Interessant wat er hier allemaal gebeurd. Jullie hebben mij geinspireerd om ook wat te gaan te doen met de gistslurrie en bostel in de gistton. De inhoud van 2 gistingen van 17 liter heb ik de bostel ... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Wodka stoken Dus als ik het goed begrijp, hevel je de vloeistof af, stook je deze af, gooi je de backwash samen met 2 kg suiker bij het gist- en moutresidu van de afgelopen stookwijn , samen met nog eens twee kg ... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Wodka stoken Ik denk dat je een zware dobber gaat krijgen aan het meemaischen van aardappelzetmeel. Aardappelzetmeel is grotendeels reistent zetmeel en heeft een gigantisch zwelvermogen. Het gelerend laagje op de ... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: zwarte stukjes in de alcohol uit distillaat Heb ik ook last van! Ik mijn geval verwacht ik dat het aan de nieuwe ketel ligt. Een 5 liter whiskyalambiek van stookwinkel. Ik zag het spul ook liggen tussen de "lyne arm" en de overgang naar de koel... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Mashen of Maischen Goede opmerking inderdaad. In mijn geval neutrale, zelfgemaakte, ongebrande moutsoorten. Broeimout, pilsmout, groenmout. Denk dat je met chocolademout wel wat andere stofjes mee gaat krijgen. Gr. Catn... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Mashen of Maischen Interessant draadje. Ik heb het kaf niet van het koren gescheiden en het gaat allemaal de gistemmer in. Ik heb het nog niet kunnen verstoken maar de wort die eruit komt vind ik tot nu toe prima. (Stok... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Mashen of Maischen Dit vroeg ik me dus ook af. Het enige wat ik kan bedenken is dat Jans methode gebruikt maakt van mout dat eigenlijk al compeet "voorgegaard" is. M.a.w. De enzymen in de korrel hebben het zetmeellichaa... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten @ Munckerik, inderdaad mooi speelgoed. Wellicht als ik in de toekomst een 200 liter gistvat heb en dito ketel. gewoon omdat het kan : Oud Nederlandsch Stamppot groenmout. Saillant detail, de geur van ... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten Het antwoord is dan als volgt: 4.4625. ( stukje dichterbij ) Bedankt , die schrijf ik er even bij in het notitieblokje. Maar eh, wat is de Tilt? Ik ken de Bilt wel, daar meten ze ook dingen 😀 gr. Ca... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |