-
Robbert antwoordde op het onderwerp "calvados probeersel" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@chriske mout bij maischen een ph van 5,4 – 5,6 .
Bij vergisten starten met een ph van 5,2 . -
Uridium antwoordde op het onderwerp "calvados probeersel" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@chriske Als je maar niet die houten cubes gebruikt die je kunt kopen voor de barbecue (om een rooksmaakje mee te geven aan je vlees etc.), want die zijn extra zwart gemaakt aan één zijde en dat leidt tot een… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "calvados probeersel" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@chriske wanneer je eerst even fe kook over de appels doet is pectolase niet nodig en behoud je meer smaak .
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "calvados probeersel" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@chriske
Een klein handje vol op 5 liter, beetje op gevoel doen.
zelf gooi ik er ook walnoten doppen bij.
Daarna af en toe proeven totdat het op smaak is wat jij wenst en dan filteren door keukenrol.
Cheers, @ndré😎🥃 -
Haak antwoordde op het onderwerp "calvados probeersel" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@chriske
je kunt wat diksap appel toevoegen ,veel suiker maar je houdt toch de appelsmaak -
@ndré antwoordde op het onderwerp "calvados probeersel" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@chriske
ik gebruik ook altijd houtsnippers in grote glazen flessen, werkt Prima.
Groet, @ndré😎🥃 -
@ndré antwoordde op het onderwerp "calvados probeersel" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@chriske dat is wel erg weinig voor 50 liter appelsap. Misschien iet helemaal uit gegist? Waren het zoete appels?Zo niet had je suiker kunnen toevoegen, nu helaas niet meer mogelijkIk zou bij de 2 é stook wel water toevoegen zodat… Read more»