Forum antwoorden aangemaakt
RE: Lalvin ec-1118 ervaringen Heb ergens gelezen dat die ec1118 wel tot 18% aan kan. (vind het niet direct terug) Maar de eventuele 'overschot' aan suiker maakt de wijn dan minder droog. althans dat is de bedoeling...Nu je het zeg... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Lalvin ec-1118 ervaringen Goede tip voor een volgende batch! Begrijp niet dat ik hier niet eerder naar gekeken heb, alhoewel de keuze zo groot is dat ik in eerste instantie door de bomen het bos niet meer zie...Eens op het gem... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Lalvin ec-1118 ervaringen Juist voor de smaak heb ik gekozen voor een goede wijngist. Zijn er dan personen die een drinkbare wijn maken met turbogist? Heeft er iemand dit ooit geprobeerd? |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Lalvin ec-1118 ervaringen Dus in principe, is de vergisting in mijn geval niet helemaal abnormaal en mag ik toch een wijn verwachten (en dat kan inderdaad nog wel wat duren)? |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Lalvin ec-1118 ervaringen Voor deze gist wordt 25-40 g per 100 l voorgeschreven. Dus 1,5g op 4 liter is normaal zou ik zeggen. Ik heb getwijfeld om wat citroenzuur toe te voegen maar het is volgens de recepten op internet niet... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
Lalvin ec-1118 ervaringen Ik heb enige tijd geleden zelf porto gemaakt met een goedkope rode wijn en een extract van groene okkernoten (en nog wat suiker en het resultaat was meer dan drinkbaar 😉 . Vandaar dat ik ook zelf de r... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Ervaringen met Alcotec 48 turbogist + carbon Crispi, heb je na de vergisting de stookwijn op de gist laten klaren? Dat zou een oorzaak kunnen zijn van de genoemde bijproducten. Ik dacht dat dat de normale manier van werken was? Als de gisting n... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Ervaringen met Alcotec 48 turbogist + carbon Inderdaad. Maar ik was wel verbaasd dat de zo geprezen Still Spirits even 'slecht' presteerde als goedkope Alcotec.Ik veronderstel dat de afgestorven gist tijdens het klaren al begint te rotten. Ander... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Ervaringen met Alcotec 48 turbogist + carbon Ik heb nu een aantal vergistingen gedaan met Alcotec en Still Spirits, zowel met gewone suiker als met dextrose. Ik maakte batches van 18 liter met 5,5 kg suiker en de juiste voorgeschreven hoeveelhei... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Vlierbessen likeur? Bedankt, Dat is erg interessante lektuur. Ik heb dit jaar weer redelijk wat geoogst (gekookt en ingevroren) en ga hier als eerste stap een wijn van maken die vervolgens omgebouwd wordt naar port. |
In forum Recepten |
6 jaar geleden |
RE: Troebele whisky Het eigenaardige is dat ik de snippers inderdaad eerst gewassen heb, en dat de drank na affilteren wel helder was. Pas na een aantal dagen werd deze terug troebel. De troebelheid bezinkt ook, maar zee... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
Troebele whisky Eigenaardig. Ik heb geprobeerd een zeeeer simpele whisky te maken door een mengsel van havermout en suiker met een whiskygist te vergisten. Dit gaat probleemloos, en na decanteren en afstoken(zonder k... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Dextrose voor zeugen en biggen? Ik heb een tijd geleden een zak besteld via Bol.com en uitvoerig getest. Mijn conclusie is dat het sop de kool eigenlijk niet waard is. Als je gewoon wat minder gewone suiker gebruikt en niet het onde... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Odin's Gin Ik breng de gin eerst op drinksterkte (43°) waardoor deze troebel uitslaat. Vervolgens 3 uur op 55-58°C in open recipiënt verwarmen. Open, want je wil van enkele scherpe geurtjes af. (door het opwarme... |
In forum Spirits |
6 jaar geleden |
Massa boeken over stoken! Ik snuffel wel eens op internet rond en kwam hier terecht in een zgn 'Open directory' (Hier staan normaal delen van een website die je in principe via die site moet benaderen en niet rechtstreeks via ... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |