Forum antwoorden aangemaakt

RE: Houtsoorten Het hoe en wat

En waar vind je dan vijg?

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Houtsoorten Het hoe en wat

Bij de Aveve verkopen ze zakjes met eikenhouten snippers afkomstig van afgekeurde Jack Daniels vaten. Wel vrij prijzig (ik dacht een 12-13 Euro) en eigenlijk bedoeld om te gebruiken in een hout-barbec...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Kraakheldere wash of is troebel ook ok?

Als de gisting gedaan is zet ik het vat koel (kelder of buiten) en laat circa 1 week bezinken. Dan hevel ik af en stook ik. De stookwijn is dan nog lang niet helder. Een klaringsmiddel zorgt voor een ...

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Conical fermenter versus ALcotec 48

Interessant experiment, maar.... Ik heb nu een aantal testvergistingen met verschillende hoeveelheden suiker gedaan , en het is opvallend dat als je de voorgeschreven maximale suikerhoeveelheid met pa...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Bestaat er een goed alternatief voor het vervangen van suiker.

Het Rubberhuis in Maastricht. Alle groottes en diktes...

In forum Likeuren

6 jaar geleden
RE: Rvs condensator aangeboden

Heb je een PB gedaan...

In forum Vraag en aanbod

6 jaar geleden
RE: Odin's Gin

Heb dit recept nu twee maal gedaan. Een keer met kneuzen en een andere keer met grof malen van de kruiden. 1 week macereren. Geen verschil merkbaar...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Vlierbessen likeur?

Het zal trial en error worden. De smaak of het aroma van vlierbes is inderdaad fragiel. Heb al gemerkt dat de gebruikte alcohol van perfecte kwaliteit moet zijn om het specifieke aroma niet te beïnvlo...

In forum Recepten

6 jaar geleden
RE: Vlierbessen likeur?

Dat kan inderdaad, maar normaal pas bij hogere concentraties zouten en meer alcohol (was zo'n 30%) De drank was eerst perfect helder en prachtig paars, en pas na meerdere weken ontstond troebelheid en...

In forum Recepten

6 jaar geleden
RE: Vlierbessen likeur?

Aha. Dus even laten gisten of beter pectolase toevoegen.

In forum Recepten

6 jaar geleden
Vlierbessen likeur?

Heeft hier iemand tips. Ik heb vorig jaar behoorlijk wat geoogst (en in de diepvries bewaard). Simpelweg het gekookte en gefilterde sap mengen met alcohol en wat aanzoeten geeft een mooie (prachtig pa...

In forum Recepten

6 jaar geleden
RE: Koelwater computer

Ik vind dit ook schitterend, maar zeker niet haalbaar voor iedereen. Inderdaad, iedereen doet zijn hobby op zijn manier, en ik heb het grootste respect voor 'klassiekers' zoals ChrisV die, met niet me...

In forum Mijn installatie

6 jaar geleden
RE: Odin's Gin

Ik ben vertrokken van een suikerwash en kreeg na striprun en vervolgens ozon/bicarbonaat behandeling en fijnstook een vrij neutrale alcohol van 80°. Hierin heb ik de kruiden laten macereren. Na filtra...

In forum Spirits

6 jaar geleden
RE: Prestige Turbo Pure 48 uur

Ik heb dit vermoeden ook, dat met minder suiker de vergisting 'zuiverder' kan verlopen. En ook dat de temperatuur een grote rol speelt bij het ontstaan van bij-produckten...

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Odin's Gin

Ik heb onlangs dit recept geprobeerd, weliswaar met weglaten van de sinaas-schil. Heb de kruiden fijn gestampt en 1 week laten macereren. Vervolgens gestookt zonder kolom en gestopt toen het destillaa...

In forum Spirits

6 jaar geleden
Pagina 3 / 6