Forum antwoorden aangemaakt

Nare smaak aan destillaat na verdunnen?

Hoi! Ik heb meerdere malen sugar washes gemaakt. Allemaal met de Alcotec 48 turbogist. Zowel bij de laatste en de keer daar voor merkte ik dat het destillaat bij hogere percentages redelijk neutraal w...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Net Begonnen met fruit vergisten (titel aangepast)

Hoeveel kg fruit is ook aan te raden voor een 25 (gaat tot ong 22-23liter dan) emmer? Voor bv Appels/peren en kersen? Ik wil namelijk niet dat ik te weinig smaak aan mijn destillaat krijg 🙂 Sorry voo...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Net Begonnen met fruit vergisten (titel aangepast)

Zoveel mogelijk puur sap gebruiken. De emmer hoeft niet vol hoor. Gebruik geen turbogist, dan nog liever een zakje bakkersgist van dr oetker uit de supermarkt. Turbogist is zonde van je fruit. Suc6!...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Net Begonnen met fruit vergisten (titel aangepast)

In een 25liter emmer, hoeveel KG fruit (like zwarte bessen, of peren) gebruiken jullie hier voor? Om naar de winkel 20 liter pakken appelsap te kopen lijkt me ook weer een beetje overdreven. Ik heb ...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Smartstill ervaringen en tips

Krijg je dan geen kleine hoeveelheden? Zo'n pot gaat natuurlijk niet zo heel veel in. Lijkt me dat dan ook de opbrengst niet zo veel is? Max een glas of zo ?

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Smartstill ervaringen en tips

Ananas... Daar heb ik zelf nog niet eens over nagedacht. Klinkt wel erg goed! Is het niet verstandiger om de ananas te laten trekken op een hoger percentage? Of is een lager percentage (zoals 35%) ook...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Smartstill ervaringen en tips

Er zijn er meer hier op het forum die op gevoel werken.Ik meet zelden nog iets behalve naloop.Klaren met wijnsteenzuur ben ik ook mee gestopt. Onnodig voor mijn productie. Het verwarmingselement is in...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Refractometer vs alcoholmeter

Thanks Jan! Ik waardeer het! Geniet van je vakantie!

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Gist en "Te" warm weer

Word het water dan niet lauw en gaat het dan niet als een isolator werken (warmte vasthouden?) aangezien het in een deken zit?

In forum Gist vragen

7 jaar geleden
RE: Gist en "Te" warm weer

Volgende het scheikundige proces is vergisting alleen mogelijk als zuurstof verdwenen is.Bijzonder... nou dan kan je gist vast ook wel een beetje warmte hebben denk ik dan...;-) Er zijn speciale gi...

In forum Gist vragen

7 jaar geleden
RE: Gist en "Te" warm weer

Dragonyichi.zet de ton gewoon biuten in de schaduw of als je een kelder hebt daar.ik zet ze altijd buiten in de schaduw,van de grond koelt het ook.je kunt ook een gat graven en daar in zetten als je b...

In forum Gist vragen

7 jaar geleden
RE: Gist en "Te" warm weer

Je ton openen en onnodig ijs erin laten koelen genereert geen shock. Wat wel gebeurt is dat je bij het openen van de ton er zuurstof bij komt met mogelijk daarin wilde gisten.Je frustreert in elk geva...

In forum Gist vragen

7 jaar geleden
RE: Gist en "Te" warm weer

Hebben jullie tips om een stookwijn tijdens vergistingsproces koeler te houden? Ik heb geen geld en ruimte voor een klimaatkast. Maar ik ben bang dat deze vanwege te hoge temperaturen er mee zal ophou...

In forum Gist vragen

7 jaar geleden
RE: Let op! Stookwinkel gaat heel even dicht voor vakantie

Fijne vakantie! Geniet er van! De refractometer zie ik vanzelf wel verschijnen, no pressure. Eerst maar eens van je vakantie genieten!

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Refractometer vs alcoholmeter

Ik heb het geprobeerd met verschillende temperaturen. Zat wel degelijk een paar % verschil in, maar alsnog een veel te groot verschil met wat mijn dobber aangeeft waarvan ik weet dat deze juist is. (6...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
Pagina 3 / 4