Forum antwoorden aangemaakt

Theoretische informatie fermenteren

Dag allen, Sinds vorig jaar stook ik ook mijn eigen alcohol. Nu doe ik een laboratoriumopleiding en heb ik ook al verscheidene malen op het lab mijn eigen producten mogen analyseren. Morgen, moeten wi...

In forum De kookhoek

6 jaar geleden
RE: Een weekend stoken, wild eten en genieten, wie gaat mee naar Zweden?

Veel plezier jongens! Geniet er van! Ik wou dat ik er ook bij kon zijn. Misschien volgende keer!

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Smartstill ervaringen en tips

Wat ik me altijd heb afgevraagd; Is het niet dat wanneer je gaat macereren met 96% , en het een tijd laat staan. Als je dat daarna verdunt tot drink sterkte met gedestilleerd water... Word de smaak da...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Net Begonnen met fruit vergisten (titel aangepast)

Herkenbaar, vond het ook altijd een leuk geluidje. Ook de geur vond ik niet verkeerd. In de vloeistof zelf zal ook veel CO2 zitten. Als je dat gaat schudden zal dat ook omhoog komen. Succes met de ve...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Net Begonnen met fruit vergisten (titel aangepast)

Hallo allemaal, Ik heb een ton met appels/pruimen al 2,5 week staan te gisten met bakkersgist. Hoelang kan een vergisting doorgaan? @ndré? Als je er een waterslot op hebt zitten (wat mij wel lijkt) d...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Vergisting te koud?

Overigens is de temperatuur vd vergisting nu ongeveer 20 graden.

In forum Stookforum

7 jaar geleden
Vergisting te koud?

Hoi allemaal, Bij mijn laatste 2 sugar wash vergistingen zat er een nare smaak aan het destillaat. Waarschijnlijk omdat deze veel te warm werden (de 1e, 35 en de 2e rond de 38-39). Ik heb er nu voor ...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Een weekend stoken, wild eten en genieten, wie gaat mee naar Zweden?

Wowow, nice! Dit ziet er zeer goed uit. Is die €550,- per persoon? Of per 2 pers. kamer? Ik laat mijn gedachten er wel eens over gaan.

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Installatie begint te schudden.

De 2e of 3e stook is natuurlijk al zeer zuiver. Waarschijnlijk begin je met het verwarmen, en zit je er dan een langere tijd niet meer aan. Uiteindelijk komt de vloeistof boven het kookpunt maar omdat...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Installatie begint te schudden.

Wat ik zo hoor uit je verhaal. Mede doordat het pas begint aan het midden van de stook. Het lijkt er op dat er een kookvertraging optreed. Dan ontstaan er in de vloeistof ineens gasbellen die, als dit...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Nare smaak aan destillaat na verdunnen?

Wat je zegt Nimrax, gist is belangrijker dan menigeen denkt. Probeer een andere gist. Zelf vind ik de Pure Yeast van Still Spirits erg goed. Of je kunt eens vloeibare kool gebruiken. Dat dacht ik a...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Nare smaak aan destillaat na verdunnen?

Heb je je wash wellicht niet goed geklaard. Vergistingstemperatuur is ook behoorlijk hoog, probeer dat lager te houden. Dat kun je doen door bv een ventilator op het vat te richten. Desnoods ice-pac...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Nare smaak aan destillaat na verdunnen?

Heb je je wash wellicht niet goed geklaard. Hij heeft zeker 3 weken staan klaren op een rustige plaats. Zelfs turboklar toegevoegd in het hele begin. De stookwijn was zeer helder.

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Nare smaak aan destillaat na verdunnen?

Drag, ik heb die gist ook gehad en ook met smartstill zelfde zurige zooi.Pak ik vodkastar is het bij mij het probleem opgelost.Dusss... check eens een andere gist. Het is niet echt zuur, maar een...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Nare smaak aan destillaat na verdunnen?

Een smartstill Mk2 (Regelbaar). Ik zet hem eerst een uur vol uit , waardoor de inhoud goed verwarmt is. Daarna zet ik hem halverwege (erg rustig) waardoor ik ongeveer een druppel per seconde er uit he...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
Pagina 2 / 4