Forum antwoorden aangemaakt

Schuim tijdens vergisten

Dag allemaal, Er staat een ton met 6kg dextrose te vergisten (25 liter in een 30 liter inhoud ton). Op kamertemperatuur met de stillspirits pure. Nu is er zoveel schuim ontstaan dat het waterslot co...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Gist over datum nog gebruiken?

Ik ben overgestapt van kristalsuiker naar glucose want ik vind dat dat een beter resultaat geeft. Ik ga het proberen met een zakje over datum gist, maar dan met kristalsuiker omdat als het dan mis gaa...

In forum Gist vragen

4 jaar geleden
Gist over datum nog gebruiken?

Hoi allemaal, Nadat ik ongeveer 1.5 jaar niet meer heb gestookt heb ik het weer opgepakt. Nu heb ik nog wat oude spullen liggen die ik in 2018 heb aangeschaft maar inmiddels over datum zijn. Mijn vra...

In forum Gist vragen

4 jaar geleden
RE: Gisting gaat te traag?

Top! Dankjewel! Ik had verwacht dat het wel sneller zou gaan omdat er ook op de verpakking stond "6 dagen". Nou weet ik dat dat niet altijd overeenkomt met de realiteit.. Maar vandaar dat ik had verwa...

In forum Gist vragen

4 jaar geleden
RE: Gisting gaat te traag?

Sg is nog precies hetzelfde, 1080.

In forum Gist vragen

4 jaar geleden
RE: Gisting gaat te traag?

Oh, en de temperatuur van het suikerwater was 24 graden toen ik de gist toevoegde.

In forum Gist vragen

4 jaar geleden
Gisting gaat te traag?

Hallo allemaal, Gisteravond rond 9 uur heb ik een sugarwash gemaakt met 6kg glucose, vloeibare koolstof en een zakje still spirits "Pure" yeast. Mijn eerdere ervaringen met turbo's is dat er altijd bi...

In forum Gist vragen

4 jaar geleden
RE: Apple cider mangrove jack hulp nodig

Ik heb als zoetstof Sorbitol in huis, dat kan misschien wel. En anders wat appel extract. Het inkoken gaat wel vrij goed volgens mij. De smaak wordt geconcentreerder (iets zuurder) dus ik heb wel de i...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Apple cider mangrove jack hulp nodig

Heb net gemeten; Begin SG zit op 1035. 1050 is best flink, had je zo'n pakket van Mangrove Jack?

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Apple cider mangrove jack hulp nodig

Ben bang dat de smaak met 30 liter te "waterig" zal worden. Aangezien de appelsap zelf al vrij waterig smaakte.

In forum Stookforum

4 jaar geleden
Apple cider mangrove jack hulp nodig

Goedenavond! Ik ben bezig met het proces om cider te maken met zo'n pakket van Mangrove Jack. Ik ben hier mee bezig met mijn vriendin en een vriend. Vriendin die de instructies volgde heeft ons vervol...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
Weer begonnen na een jaar. Aantal vraagjes

Hoi allemaal, Sinds een jaar wil ik graag weer beginnen met het brouwen van mijn eigen drank. Heb het altijd erg leuk gevonden maar door ruimte gebrek niet meer aan toe gekomen. Ik heb altijd gewoon ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

4 jaar geleden
RE: Theoretische informatie fermenteren

Bedankt voor jullie antwoorden allemaal. De poster is goed gelukt, we hadden érg veel informatie en konden alles duidelijk overbrengen. Hebben 10 van de 10 punten behaald en hebben het fermenteren ond...

In forum De kookhoek

6 jaar geleden
RE: Theoretische informatie fermenteren

Hahaha 😛

In forum De kookhoek

6 jaar geleden
RE: Theoretische informatie fermenteren

" aerobe omstandigheden is de groei en vermenigvuldiging het hoogst. De reacties die bij alcoholproductie plaatsvinden leveren ten opzichte van oxidatie van glucose (met zuurstof) weinig energie op: ...

In forum De kookhoek

6 jaar geleden
Pagina 1 / 4