-
maart229 antwoordde op het onderwerp "Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen.." – 2 jaren, 7 maanden geleden
@drankdier bedankt voor je antwoord. Betreft die wash, de volgende ga ik zeker aanmaken met 5kg suiker en dan met bakkergist. De SG heb ik gemeten na 7 dagen, toen was hij nog 1045. hoeveel hij nu na 11 dagen is… Meer lezen»
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Help gist proces start niet" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@drankdier het is sap uit de supermarkt zonder conserveermiddelen, ik heb het sap niet gekookt , het zakje gist is voor 25 tot 30 liter en heb de gist toegevoegd bij 20 graden. Waarom moet het sap eerst gekookt worden?… Meer lezen»
-
Bobby antwoordde op het onderwerp "complete leek" – 2 jaren, 8 maanden geleden
zal eerst toch eens lezen en lezen.@drankdier weet er ook wel wat van precies.heb ondertussen weer wat meer appels. ik weet alleen niet goed wat ik met die witte poedertjes moet doen zymex en ascorvit.en moet ik het oplossen in… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@drankdier 40 liter schrijf je maar je bedoelt 4 liter… 6 liter 36% uit 22,5 liter mash! Ik heb nog een vat op gisten gezet, hoop dit geeft weer hetzelfde na eerste stook. Dan heb ik n mooie hoeveelheid voor… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@drankdier Alcohol % age bij brug tem 95 graden was nog 8%. Ik heb deze apart gehouden, ga later bekijken of ik deze toevoeg in de tweede stook. Ik ga nu nog een gisting inzetten en zal dit eerst gaan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@drankdier ik heb deze illustraties in mijn telefoon zitten . Ik moet even op zolder door de boeken om te zien yit welke ze komen
Ik denk dat het history of Barbados rum heet . Is boek uit jaren 60
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@drankdier ik heb deze illustraties in mijn telefoon zitten . Ik moet even op zolder door de boeken om te zien yit welke ze komen
Ik denk dat het history of Barbados rum heet . Is boek uit jaren 60
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@drankdier de bekendste kolom still die nog steeds in gebruik is bij o.a. Bacardi em diverse moderne carabian rum is de coffey still. De opstelling heeft na de kolommen nog een aantal rectificatie en passage stations waarbij de hoge alcohol… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@drankdier de bekendste kolom still die nog steeds in gebruik is bij o.a. Bacardi em diverse moderne carabian rum is de coffey still. De opstelling heeft na de kolommen nog een aantal rectificatie en passage stations waarbij de hoge alcohol… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
- @drankdier ik heb de pakkingen uit de kolom gehaald, theoretisch zal ik nu het zelfde moeten overhalen als bij een potstill destillatie of kolom met helm
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@drankdier versta je onder vrij kale, weinig smaak?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@drankdier bij 96 gr komt er zoveel andere vloeistoffen mee dat je op dergelijke percentage alcohol uitkomt .als je de ketel gelijk naar 96 graden jaagt en nog verder weinig hebt opgevangen zou de verhouding alcohol/ water / diverse op… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@drankdier en de foto!
D66A6E51-4ECC-4CB8-8430-D4A9511B1BB3.jpeg -
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@drankdier en de foto!
D66A6E51-4ECC-4CB8-8430-D4A9511B1BB3.jpeg -
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@drankdier ik dacht ook al om pakking eruit te halen maar dan wordt scheidend vermogen vd kolom natuurlijk laag. Ik wilde eigenlijk in de eerste instantie de pakkingen erin laten en de batch lekker laten door destilleren en bij oplopende… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@drankdier ik heb een zelfbouw ketel, te gebruiken als refluxkolom en zonder reflux.
Het is een mooie koperen ketel, met gepakte kolom en werkt perfect.
2D5D3085-6D0F-4316-90DF-696C958D6720.jpeg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@drankdier als het equilibrium in ketel goed is zal ook te energie tijdens proces terug kunnen genomen worden omdat de inhoud volume daalt zodat temperatuur continu blijft .maar ook dan zou ruim 90% van de alcohol al overgekomen zijn alvorens… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@drankdier voorloop niet meenemen in tweede destillatie, neem ik aan! %alcohol is dat te meten met alcohol meter of moet dat adv soortelijk gewicht? mijn ketel heeft ook mogelijk tot reflux maar dat moet ik dus niet toepassen bij eerste run.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@drankdier als je alleen suikerbeslag stookt voor alcohol is doorgaan tot 98 geen probleem Stook je een beslag als melasse , graan,fruit om ook smaak over te houden is max 95 graden stookvocht . Dan zou brug temp al na… Meer lezen»
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@drankdier de stripping runs is dat de alcohol er in een keer van af stoken? Ik begrijp hier dat je bij de tweede run op smaak gaat destilleren en de eerste voorloop (Methanol) verwijderd.Tot welke toptemperatuur in de kolom ga… Meer lezen»
- Meer laden