Vond forum berichten leuk
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje Eerste stap mout + graan+ water op 45 graden . Hierbij komen zuren vrij die later bij vergisten aroma's toevoegen . IMG_20210126_115609681.jpg |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje Een gewalst graan 3 soorten mout . Ph correcte middel . Een zakje mineralen voor betere enzym werking. IMG_20210126_114053629.jpg |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Airstill met temperatuur instelling. @notna Robbert heeft mij ook opweg geholpen . Ik mocht ook al eens bij hem thuis meekijken . In een middag leer je meer van hem dan weken op google of op de forums zoeken . Ook mocht ik diverse dranke... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Hoi allemaal Test 6EB51BFE-0CA2-4617-8F02-9774C42AE89B.jpeg |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Airstill met temperatuur instelling. @driesv jij bent dus net zo blij met Robbert als ik ben. Hij geeft inderdaad goede adviezen waar we veel van leren. |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Eerste stook met airstill met temp Regeling Super dat het gelukt is! Ben benieuwd of je de blanke alcohol drinkt of er nog wat aan hebt toegevoegd? |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Eerste stook met airstill met temp Regeling @driesv. Mooi dat je nu toch je eerste resultaten heb. je ziet alles komt goed .. Als je een paar weken verder bent dan zal je routine vinden en de fijne kneepjes zeker ook oppakken . Top dat je nu ... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Ik wil beginnen aan Stookwijn als dat lukt zoek ik weer zelf wat verder @driesvik heb je een mailtje gestuurd . Ik hoor jou belletje of zie jou whatsapp tegemoet |
In forum De kookhoek |
4 jaar geleden |
RE: airstill met temp regeling @driesv ja je kunt met n'en darm een n'en bokaal met water werken, maar dan zou ik toch het gaatje groter boren ( deksel op n'en houten blok leggen en dan boren, of een conische boor gebruiken), en n'... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: airstill met temp regeling ...wat @Dumo ook al aangaf: geen deksel maar een theedoek of handdoek over de emmer spannen en met een touw of elastiek vastzetten. |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: airstill met temp regeling Je zult zelf een beetje moeten experimenteren, wat goed werkt bij U. Gistingen dat is onvoorspelbaar wat het gaat doen dat hangt af van zoveel factoren, warmte, suikers, startwarmte enz.. het is bij m... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Ik wil beginnen aan Stookwijn als dat lukt zoek ik weer zelf wat verder @driesv begin gewoon rustig en simpel . Dan heb je snel resultaat en dat maakt enthousiast . Komt allemaal goed . |
In forum De kookhoek |
4 jaar geleden |
RE: Ik wil beginnen aan Stookwijn als dat lukt zoek ik weer zelf wat verder @driesv het vervelende is dat de meeste hobby boekjes ook door hobbyisten zijn geschreven. En inderdaad op internet is veel verwarring. IK doe dit destilleren al meer dan 40 jaar en ook iets ervaring... |
In forum De kookhoek |
4 jaar geleden |
RE: Ik wil beginnen aan Stookwijn als dat lukt zoek ik weer zelf wat verder Driesv zou inderdaad naar Robbert luisteren en gewoon exact doen wat hij antwoord op jouw vragen. Heb in de afgelopen jaren al heel erg veel van zijn know how mogen leren en nog elke dag ! |
In forum De kookhoek |
4 jaar geleden |
RE: Ik wil beginnen aan Stookwijn als dat lukt zoek ik weer zelf wat verder STOOKWIJN SUIKER . 2 kilo suiker los je op in 1 liter water van 80 gr waarin 5 gr citroen zuur is opgelost . Hou dit 40 min op deze temperatuur . Hierna voeg je 8 liter koud water toe . Bij 21 gr 30 g... |
In forum De kookhoek |
4 jaar geleden |