Forum antwoorden aangemaakt
RE: Bourbon met maïsvlokken Wil je een goede opbrengst uit zetmeel zou ik je adviseren om de mais 15 minuten te koken zodat de zetmeel zich uit kan rollen en daarna (niet koelen) water toevoegen tot 69 graden en dan de graanstor... |
In forum Spirits |
5 jaar geleden |
RE: Gewichtsverschil na vergisting Ik ga dat eens rustig moeten bekijken want eerlijk gezegd versta ik er niet veel van. Weten is meten of zoiets Lees dit topic eens door. edit : je kan hier ook een exel sheet downloaden |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Workshop vanuit eigenhuis /forum Gezien graan brouwen/vergisten weinig geheimen voor mij heeft kan ik hier wel voor zorgen. We moeten dan wel ruim vooraf een datum hebben zodat ik terug kan tellen. Dit omdat ik een lege gistkast nodi... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Moutloze Whiskey Raar he ? Mij vinden ze een oldtimer omdat ik conventionele methoden en materialen gebruik. maar het werkt altijd ... Zo is het. Werk hier ook het liefst met pannen van 27 tot 40 liter. Kun je alles w... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Gewichtsverschil na vergisting Ik vond de vraag van eneR wel degelijk relevant: als je meet, moet je het ook goed doen. Zou best het verschil tussen 15 en 15,9 kg kunnen zijn. Om een beetje in de richting te komen moet natuurlijk ... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Workshop vanuit eigenhuis /forum Laat maar horen welke datum. Dan plan ik die in. |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Gewichtsverschil na vergisting En het gewicht van het vat? |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Gist over datum nog gebruiken? ChrisV, een vraagje aan jou, Jij gebruikt verse gist heb ik begrepen. In de vriezer/koeling hebben deze een houdbaarheid van max 6 weken. Gooi je wat over blijft dan weg? Gist heeft in principe geen h... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Juist of niet? Komt dit niet van de stress door bv te weinig gist oid. |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Gist over datum nog gebruiken? Betreffende stook-vergisting kan ik niet veel zeggen. Daar wordt blijkbaar vaak veel gist toegevoegd. Bij bier wordt veelal gespetterd tijdens vullen gistvat om extra zuurstof in de mash te krijgen en... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Gist over datum nog gebruiken? ChrisV, omdat het voor sommige van ons een uitdaging is om een stapje verder te komen in kunnen en kennis. Dit is vergelijkbaar met jou uitdaging om alles eenvoudig, met weinig middelen te doen. |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Gist over datum nog gebruiken? Zou beginnen met een starter in 2 stappen. 1/4 zakje in 1/2liter, goed beluchten en zodra koffie verkeerd kleur 1 1/2 liter toevoegen. Deze ook weer goed beluchten. Na 2x 36 uur heb je genoeg gist voo... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Gist over datum nog gebruiken? Ik denk dat ik ouderwets ben in zulk soort dingen. Maar wat is een datum. Het is beter om te kijken of iets goed dan wel niet goed Is. Gist weggooien zijn de kosten niet, maar goede dingen weggooie... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Gist over datum nog gebruiken? Heb met brouwen meermaals gist gebruikt van een jaar over de datum. Eventueel 25% meer gebruiken. Als je gist al die tijd in de koelkast Is bewaart, gewoon gebruiken. |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Forumnaam Op zijn chinees met europese letters |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |