Forum antwoorden aangemaakt
RE: Mijn eerste run 🙂 Heb dit niet zelf ervaren maar doe een gooi, Bij hoger vermogen komt er mogelijk iets meer water mee, waardoor de oppervlaktespanning van de druppel anders kan zijn. |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Grappige stookgerelateerde foto’s! Ziet er leuk uit. Hoe weet je dat alle 4 de koelpijpen koelen? Mijn vermoeden is dat de middelste 2 gebruikt worden. Heb je dit geprobeerd met 4 potjes, een onder elke pijp? |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Tarwe toevoegen : verschillende opties Klopt. De kleur is gelijk aan tarwemout. Volgens mij zit in de Brugse Zot geen ongemout graan. |
In forum Bieren en wijnen |
5 jaar geleden |
RE: Robbert's Tiny Projects Likeur 43 is vrij makkelijk te maken . Ik heb het recept van Liquor Mirabilis. Dat is de de oorspronkelijke likeur .waar van is afgeleid . Robbert, heb deze gezocht bij recepten maar zie hem niet. ... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Destillaat Stookwijn Kan die "witte wijn" smaak niet positief werken op een fruitig likeurtje? Een niet 100% vergiste suikermash ruikt en smaakt best lekker. |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Gewichtsverschil na vergisting Zag bij je gewicht 2 x een meting meer dan bij sg. Zal je ook wel al gezien hebben. Voor conclusies zal het toch een beetje natte vingerwerk blijven. Wetenschappelijk is bewezen dat het gewicht van CO... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Interessante weetjes over gist Voor een aantal beginnende stokers mss wat teveel info. Maar wel kunnen deze veel leren over dit onderzoek. Sommige zaken hebben vooral invloed op bier maar zijn te vertalen naar punten waarbij de sto... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Gewichtsverschil na vergisting Je bent er een mooi topic van aan het maken. Hier kunnen vele snel wat van leren. Omdat je regelmatig een batch opstart, mss kleine dingen veranderen (zoals gisthoeveelheid, voedingstoffen enz) en dez... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Gewichtsverschil na vergisting Daarom is de weegmethode zo leuk. Met verschillende toevoegingen kun je redelijk snel de beste samenstelling voor een snelle, complete vergisting bepalen. Mss is het begin teveel gistvoedingsstoffen g... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Gewichtsverschil na vergisting Bij een eindsg van 1027 kunnen er nog 30 punten af die nog vele grammen CO2 wegen. Met wegen krijg je in ieder geval een beeld van de vergistingsgraad. Door vooraf het gewichtsverschil te berekenen va... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Gewichtsverschil na vergisting ... een zo goed mogelijke harmonische gisting krijgen, waar niet te veel suiker in achter blijft, met goede smaak en zo weinig mogelijk schadelijke of onsmakelijke bijproducten. ...Niet door een klim... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Gewichtsverschil na vergisting Als brouwer heb ik meestal cleane vergistingen. Wel moet ik eens de extremen uitproberen en onderzoeken. Zal deze info noteren voor vervolg. Is er al een draadje over azijnzuur en acetaten? |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Gewichtsverschil na vergisting Ik lees hierboven overal verstandige antwoorden. Maar wat kan je ermee. Voor mij is het een eerste instantie voldoende om de vergistingsgraad/tijd te volgen. Bij lagere temperatuur wordt er meer CO2 o... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Gewichtsverschil na vergisting Meteen een vraag : bestaan er (betaalbare) automatische tellers van CO2 ? Soort dingen die je zeggen hoeveel volume of gewicht co2 er ontsnapt is ? Om het je niet te moeilijk te maken, wat info over ... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Gewichtsverschil na vergisting Is er ook een mogelijkheid om het totale volume te meten? Met welk doel? |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |