Forum antwoorden aangemaakt

RE: Glycerine

@robbert bedankt voor je snelle antwoord.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

5 maanden geleden
Glycerine

Naast mijn stookpraktijken, maak ik ook al jaren wijn. Soms voeg ik wat glycerine toe voor het mondgevoel, nu vraag ik me af of ik de glycerine ook tijdens het vergistingsproces al toe kan voegen. Of ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

5 maanden geleden
RE: Zegelrand schroefdop omzetten

@skoelie er is een speciale tang voor te koop bij verschillende brouwwinkels. Groet Ger

In forum Mijn installatie

6 maanden geleden
RE: Eerste poging wijn maken

@klaasvaak Het enige wat ik hier op kan zeggen is dat de wijn niet te drinken is en je hem beter op kunt stoken. als je meer van wijn maken wilt weten kun je beter de blog van luuk Volders lezen. de l...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Eerste poging wijn maken

Beste klaas vaak voor een wijn is het veel te zuur, als je wijn gaat maken moet je het zuur meten en niet de ph. Zuur meten doe je met een titratie setje met blauwloog. Een witte wijn heeft tussen de ...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Likeur in T500 omzetten en wijn bottelen vragen

@rudyvanr Beste Rudy, ik gebruik altijd gebruikte flessen en doppen,flessen heb ik enkele honderden ,en doppen krijg ik van vrienden en bekenden. Deze gaan in de vaatwasser en bewaar ik voor ik ze he...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Likeur in T500 omzetten en wijn bottelen vragen

@gertan Ik meet nooit de ph kijk alleen hoeveel zuur er in de wijn zit. Dit mag voor een witte/rose best wat hoger zijn dan een rode ongeveer tussen de 6 en 9 gr per liter. Als de wijn te zuur is kun...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Likeur in T500 omzetten en wijn bottelen vragen

@gertan Ik heb geen ervaring met perenwijn maar ik vind 6 kg peren op 25 liter wijn wel een beetje magertjes. Ik zou de eerste gisting met veel minder water doen een liter of 3 a 4 daarna zuur mete...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Likeur in T500 omzetten en wijn bottelen vragen

Hallo Gertan, Een normale wijnfles is niet geschikt om wijn met bubbels te bewaren deze gaan lekken of de dop knalt er af. Ik bottel al jaren wijn in wijnflessen met schroefdop en heb nooit lekkage du...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
RE: Kookzak

@rudy68 Ik maak hoofdzakelijk wijn, maar als ik ga pulpgisten gebruik ik vaak een panty waar ik alles in doe, daarna kan ik alles mooi uitknijpen en ben ik 90 % van de pulp kwijt. dat is eigenlijk h...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: pilferproof tang

Hallo Figaro, Ik gebruik regelmatig de pilferproof tang voor de doppen die jij aangeeft. Deze doppen passen echter niet op een normale wijnfles,daar moet je deze doppen voor hebben deze kun je we...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

5 jaar geleden
RE: kersen stoken op de manier Pays Fort France

Proeven bij de buurman zou ik zeggen en als het lekker is doet hij het goed. Groet Ger

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Houdbaarheid romige likeur

Ik bewaar hem altijd in de koelkast, en is na 4 weken nog lekker.

In forum Likeuren

5 jaar geleden
RE: Chocoladelikeur

Hallo Aart, In de koelkast kun je het wel een week of 4 goed houden, Heb het nooit langer hoeven bewaren. Groet Ger

In forum Likeuren

6 jaar geleden
RE: Chocoladelikeur

recept 1,5 liter gemakkelijke chocolade likeur 20% alc 1 pak chocomel dark van nutricia 1 pakje slagroom 250 ml 2 zakjes vanille suiker 200 gram suiker 327 ml alcohol 92% Alle ingredienten behalve al...

In forum Likeuren

6 jaar geleden
Pagina 1 / 7