Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Grensjager2

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Grensjager2

@grensjager2

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 3 weken, 6 dagen geleden

    Inderdaad zoals Theresa al vermeld is een koperen alembiekje of potstill met korf de beste keuze. Om zoveel mogelijk smaak te krijgen .  Voor goede authentieke Gin is niet alleen vlierbes, jeneverbes, citrus , Koriander, karwijzaad en venkel van belang…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Urgent gist nodig (gist was overdatum)" – 3 weken, 6 dagen geleden

    @leonvandorp wat voor gist gad je  ,. Soms kan het 24 uur duren voor gist opstart.  De meeste gisten kunnen ondanks dat er op verpakking beperkt houdbaar staat . Droog en koel tot wel 5 jaar bewaard worden.  Ik woon…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 3 weken, 6 dagen geleden

    Uiteindelijk van de restanten paar liter alcohol gemaakt  een deel op fles met nog geen doel  ( misschien nieuw project mini Alquitara  ) en 1,5 liter 80 %  in  2 wekpotten gezet met nog deel van voorraad genepi kruiden . …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Jagers likeur" – 1 maand geleden

    @bert1985 ja in laatste overhaal maak je altijd  de voor en naloop scheiding op smaak, reuk en helderheid. Rozenblaadjes haal je in een kruiden winkel , natuur winkel .  Suikersiroop maak je door in 500 ml warm water 4 gram …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 1 maand geleden

    @bazz de panella oplossen in water van 80 graden.  Aanzuren met appelzuur tot ph 4,2 – 4,5  .  Aantal kilo is afhankelijk hoe groot jou vat is   .  Gewoon de vloeistof op sg van 1080 -1090 .  Op 20 Liter …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 1 maand, 1 week geleden

    @psycat  naam is iets als : olomoucké prso

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 1 maand, 1 week geleden

    Ik hoop dat ik snel goed heb omgerekend van gallons recept , Per liter alcohol 100 proof   (+/- 50 % ) 12 gram VERSE dragon. Zest van 2 limoen en van 2 citroenen. Anijs zaden  15 gram . Venkel vers…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 1 maand, 1 week geleden

    @psycat ik ben begonnen met destilleren juist om absint te maken . Door de jaren heen al heel veel oude recepten van voor 1912 gemaakt. Absint Recepten uit verschillende streken.  Genepi maak ik bijna elk jaar . Ik heb nu…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 1 maand, 1 week geleden

    Ja ik heb diverse recepten uit de ‘ oude doos” met o.a. Dragon .  Ik heb niet alles in mijn hoofd dus moet ik even voor je naslaan. Dat wordt later deze week of volgende week  . Zit wat met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 1 maand, 1 week geleden

    @psycat het zijn allen kruiden uit bijvoet familie. Genepi wordt meestal als ook genepi drank verwerkt met uitsluitend wat toegevoegde vanille. Absint is een kruiden drank met meerdere recepturen.  Van oudsher enkelt venkel alsem en anijszaad . De alsem hoort…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Chocolade likeur" – 1 maand, 1 week geleden

    @tamaravermulst gecondenseerde melk blikje  erdoorheen kloppen. 
     
    Maar makkelijker is vanhouten cacao poeder gebruiken . Gecondenseerde melk , suiker alcohol , klein vanille boontje en eventueel klein beetje espresso erdoor . En uiteraard alcohol 72 %>
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo, Rrbbrrt hier" – 1 maand, 2 weken geleden

    @rrbbrrtt Welkom naam genoot en veel plezier hier. 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Beslag moutwijn maken" – 1 maand, 2 weken geleden

    P.s.  met een gewone  pan van 10 tot 180 liter . Een goede industrie brander een roerstok kun je een Beslag magische zelfs een 4 of 5 staps van begin tot eind in 2 u en 45  min zonder aanbranden…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 1 maand, 2 weken geleden

    @opticase  het is lastig om dat juist te beantwoorden.  Dat komt omdat er in de producten  grote verschillen zitten maar voornamelijk in hoe geproduceerd.  Je hebt melasses die zeer donker zijn ” vuiler” dan de licht bruine.  Zo ook met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 1 maand, 2 weken geleden

    @opticase panella kun je een heerlijke “rum” achtige drank mee maken . Het is ook niet onbekend.  In landen zuidelijke van mexico en  venusuela, colombia is het niet ongebruikelijk . Nadeel hier is de prijs.  Je kunt het het best…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Beslag moutwijn maken" – 1 maand, 2 weken geleden

    @rero ik maakte regelmatig dergelijke beslag soorten . (Zie anders ook demo  filmpjes als whiskey maken deel 1  beslag maken ) Ik gebruik grote pannen met roerstok  . Op een gewone gasbrander. Een goede verhouding granen mout en water Nooit…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 1 maand, 2 weken geleden

    @rummy-dummy white dog noemen ze whiskey alcohol wat nog niet op hout heeft gestaan. Dus het blanke destilaat.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 1 maand, 2 weken geleden

    @kevin klopt . Een te hoog looizuren / tanines  gehalte geeft een droog stroef mondgevoel en vervelende afdronk. 
    Decanteren helpt maar vaak is blenden met een white dog de betere oplossing . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 1 maand, 3 weken geleden

    @prutsstoker paar jaar geleden heb ik een topic neergezet hier “paar voorkomende problemen”.  En topic ”  Klaren , ontgeuren en smaakverbeteren -vervuiling .” Had ik in 2018 geplaatst. 
    Hierin heb ik meerdere veelvuldig gebruikte methodes beschreven. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 1 maand, 3 weken geleden

    @prutsstoker natriumbicarbonaat is een product wat geur ,kleur en smaak jan reduceren. Hoewel het met een normaal suiker beslag onmogelijk is bijsmaak te hebben gebeurt het bij sommige stokers door toch gebruik van inferieure gist of andere foute producten of…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Bad Wolf Profielfoto TL Lamp

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 1 dag geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 4 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 6 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 6 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens