Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Grensjager2

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Grensjager2

@grensjager2

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextract" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @prins als je 3,6 kilo hebt kun je maischen, vergisten en tot alcohol of 1 liter whiskey van stoken

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @bewust coustic soda / natriumhydroxide voeg je het beste toe op ph meting.  Je moet uitkomen op ph van 8 a 9 . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf gedroogde gist bewaren" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @geen-onruststoker dode gistcellen gaan ontbinden daarbij komt zwavel waterstof  vrij dat geeft een rotte eieren lucht.  Als je beslag ermee besmet is is het zeer lastig weer te corrigeren . Het verhaal dat dode gistcellen goede voeding is is niet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf gedroogde gist bewaren" – 9 maanden, 2 weken geleden

    • @geen-onruststoker je kunt gedroogde gist in koelkast tot 3 jaar bewaren .
    • Drogen kun je beter doen op iets lagere temperatuur. 
    • Rond 28 graden .
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "tweede stook" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @mona 7liter is net te veel voor een 8liter ketel. En te weinig voor een 30 liter . Je kunt percentage van 45 % laden dat mag geen probleem zijn .   Het beste is dus in 2 delen in de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 9 maanden, 2 weken geleden

    Voordeel van gebruik van mout vergeleken met b.v. DAP is dat je wanneer je hoge stook temperatuur hebt geen problemen als zweem of verkleuring van destilaat krijgt . Nadeel is dat je wel een achtergrond smaak kunt krijgen wanneer je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @bewust je zal toch rekening moeten houden dat het inmiddels gerijpt is geweest op hout en dat er waarschijnlijk ( wat bij goedkopere whiskey voorkomt) toevoegen c.q kleurstoffen in heeft gezetten . Tevoren coustic soda toevoegen is in dergelijke gevallen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @rinus55 met glas leer je het beste.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @rinus55 ik heb voor de beide batches  van mijn sruiven dit jaar  wat stukjes wintereik uit foret de Troncais wat ik ga gebruiken. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @rinus55 ik vind een koperen charantaise of Armagnac alembiek toch wel mooier dan glas. Maar glas is wel een  van de beste manieren om exact mee te werken.   Deze oude glazen koeler ben ik 44 jaar geleden ook mee begonnen….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @rinus55 de smaak op dit moment is niet lekker maar wel op de goede weg . Het juiste hout en tijd zal de het moeten afmaken . Maar ik weet wel zeker dat het word wat ik ervan verwacht.  Tevreden…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden

    Opbrengst is prima . 1,6 liter van 70% uit 13 kilo druiven. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden

    Zo kan het ook.  Een tweede overhaal van mijn 2 e vergisting 
     IMG_20240924_173657119.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @prins er  zijn verschillende mouten en mout extracten. Bij Mout en mout extract zijn zetmeel omgezet tot suikers.  Wanneer je meer onbewerkte granen toevoegt moet je deze nog maischen om zetmeel om te zetten .  Daarvoor heb je wel een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "de kook erover doen" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @johans de kook erover is het product in heet water zetten en enkele minuten op temperatuur houden . 
    Dit breekt cellen open en het enzym dat methyl afstoot gaat kapot.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @ruud1 niets meer over gehoord

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bad Motivator barrels" – 9 maanden, 3 weken geleden

    @opticase amazone.com en dan zoeken op cask  .  Maar je kunt ook gewoon via hun eigen website mailen en bestellen.  Let wel op dat er nog verzend en duane kosten bij komen.  Dat maakt het zeer prijzig.  Het enige voordeel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 9 maanden, 3 weken geleden

    @opticase controleer eerst even de voorgang van de vergisting. Bubbels uit een waterslot zeggen weinig of niets.  Waterslot is stankafsluiter geen indicator . Stookwijn van fruit kan iets zurig zijn.  Als het maar niet azijn achtig is .  Azijnsteek is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bad Motivator barrels" – 9 maanden, 3 weken geleden

    @opticase ze staan ook op Amazon.  Zijn ” te ” duur voor wat je er van kan verwachten.  Kennis van mij gebruikt ze.  Voor kleine hoeveelheid opslaan is het handig omdat de kleine vaatjes meer hout contact geven dan de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nocino" – 9 maanden, 3 weken geleden

    @rinus55 je heb de gewone ( tamme ) kastanjes en de paarde ( wilde )kastanjes  De tamme kastanje kum je eten en ook gebruiken in drank .  De wilde kun je beperkt gebruiken in drank  . Als je ze eet…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Bad Wolf Profielfoto TL Lamp

Registreer nu!

Wie is online?

  • @ndré Robbert tom182

Nieuwste topics

  • ☀️ Vakantiestop Stookwinkel – bestel op tijd!

    Door Stookforum 12 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 24 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 24 uur geleden

  • Melasse

    Door ArjenLee 1 dag geleden

  • maboc

    Door maboc 2 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens