Forum antwoorden aangemaakt
Eau-de-Vie en Calvados Stookvrienden, ik heb twee vaten puur appelsap (van prachtige zelf geplukte appels) met hoog suikerpercentage in het vat staan te pruttelen. Ik wil daar Eau-de-Vie van stoken en uiteindelijk op vat ze... |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
Eau-de-Vie en Calvados Stookvrienden, ik heb twee vaten puur appelsap (van prachtige zelf geplukte appels) met hoog suikerpercentage in het vat staan te pruttelen. Ik wil daar Eau-de-Vie van stoken en uiteindelijk op vat ze... |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |
RE: Whiskey distilleren @chriswisky zo is die ! |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Whiskey distilleren @sjonnie ik heb mijn eerste en tweede generatie distillaat bij elkaar gedaan en is nu in mijn eikenhouten vaatje aan het rijpen. Af en toe tap ik een heel klein beetje af om te proeven en ik vind het ... |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Vragen en antwoorden betreffende pH Dank stookvrienden! Ik heb inmiddels een digitale Ph meter besteld en ben benieuwd welke waarde ik ga meten. Ik ben er nu ook van overtuigd dat ik a) moet stoppen met dat Roggebrood prutje (overigens ... |
In forum Gist vragen |
4 jaar geleden |
RE: Vragen en antwoorden betreffende pH Stookvrienden, ook ik heb mij bezondigd aan het “roggebrood recept” (Ik ben voorzichtig, want als ik Robbert zijn commentaar lees loop ik het risico dat ik verbannen wordt uit de “Stookwereld”) Mijn e... |
In forum Gist vragen |
4 jaar geleden |
RE: Whiskey distilleren Dat roggebrood recept heb ik van dit forum en toen werd er "laaiend enthousiast" over geschreven en nu krijg ik allemaal niet zo bemoedigende reacties? Ik ga het spul afstoken en zie wel wat er uit ko... |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
Whiskey distilleren Ik heb het basisrecept whiskey gevolgd (3 pakjes, roggebrood, suiker, etc...) Nu is mijn wash uitgeprut. Waar moet ik het mee stoken? De T-500 met de kolom of met de koperen helm? Hoor graag van ieman... |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Waar zit iedereen ????? Hoofddorp |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: Binnenkort migratie naar nieuwe forumsoftware Heel fijn Jan, want deze site was inderdaad nogal traag. |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
Vragen over het maken van jenever Beste Stookvrienden, Ik maak over het algemeen, eigenlijk altijd, een wash van suiker, water, gist in de bekende verhoudingen. Nu kreeg ik pas het advies van een bevriende stoker om aan de suiker, wel... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Zemelen en gist Alchemist, dankjewel, we komen steeds dichter bij ! "Kleurt het paars dan moet je de tijd verlengen" . Hoeveel tijd? Net zo lang tot het niet meer paars kleurt? Giet je die jodiumtinctuur gewoon in he... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Zemelen en gist “Jenever is simpel te maken” Voor mijn duidelijkheid wil ik deze tekst toch even ontleden en de daarbij opkomende vragen stellen. Even terug rekenen? Van 100 liter jenever naar ….? Of van 100 liter... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Zemelen en gist Dank voor je (altijd deskundige) reactie. Nu werk ik eigenlijk altijd alleen met suiker, water en turbogist. Dat bevalt mij eigenlijk best. Het eindproduct na stook in de T-Smart (92 tot 95%) verdun i... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
Zemelen en gist Stookvrienden, ik was afgelopen zaterdag bij Gerben in Aarle-Rixtel die daar een kleine micro distilleerderij runt en een "verdullemusse" lekkere gin maakt! Nu maak ik altijd stookwijn van suiker, wa... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |