Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Hermanwerkman

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Hermanwerkman

@hermanwerkman

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Hoi Ik heb Obstler gemaakt en deze is volgens mij goed gelukt." – 1 jaar, 2 maanden geleden

    @hermanwerkman 
    voor nog meer smaak kun je het fruit in een Kookzak mee destilleren 
    Groet, @ndré😎🥃

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Hoi Ik heb Obstler gemaakt en deze is volgens mij goed gelukt." – 1 jaar, 2 maanden geleden

    @hermanwerkman. En hoe heb je de Obstler gemaakt? Een goed recept is altijd welkom.

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Hoi Ik heb Obstler gemaakt en deze is volgens mij goed gelukt." – 1 jaar, 2 maanden geleden

    @hermanwerkman 
    ik zou het niet met vruchtensap aanlengen, dat beïnvloed de smaak.
    water op de zelfde temperatuur laten komen als de Obstler en dan aanlengen.
    Cheers alvast
    @ndré🥃😎

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Fruitpulp" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @hermanwerkman dat is ook een lastig onderwerp.  We weten allemaal dat passievrucht, ananas, mango zelf voldoende stoffen bevatten om gist te voeden. Maar veel steen fruit juist te kort schiet. Maar  daar houd het bij de meeste bij op . …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Fruitpulp" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @hermanwerkman rumo heeft meeste al verteld maar even 1 vraag heb he gedacht aan voeding?  Niet alle fruitsoorten hebben afdoende voeding voor gist.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Fruitpulp" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @hermanwerkman niets doen. Zorg dat de gist rustig zijn werk kan doen. Niet bewegen en zorg dat de temperatuur constant blijft. Ook boven en onder in de emmer, dus niet op de koude vloer zetten. Je zal zien dat de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "schnapps" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @hermanwerkman experimenteren of advies vragen bij mensen met ervaring. . Alles is mogelijk.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "schnapps" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @hermanwerkman het balanceren van smaken kan door contrast toe te voegen.   Zuur staat tegenover bitter en omgekeerd. Dus wanneer bitter overheerst kan een zuur ertegen over.  Een scherpe smaak vlak je af door zoet  .   Muf – bitter als gentiaan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "schnapps" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @hermanwerkman suiker toevoegen bij vergisting maakt meer alcohol maar zal het zure niet afvlakken. Wil je dat afvlakken kun je bittere sinaasappel ( Curaçao) schil in korf mee stoken.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "schnapps" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @hermanwerkman het kan allemaal, alleen sap of de pulp vergisten met of zonder suiker of ander fruit er bij, wat jij wil. Met pulp meer smaak, met suiker meer opbrengst maar scherper smaak en ander fruit er bij heb je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Dode gistcellen" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @hermanwerkman als je een ketel hebt die geschikt is voor het verwerken/ destilleren van pulp kan alles in de ketel alleen het onderste grauwe laagje dood gist hevel je niet mee over.

Profielfoto Bad Wolf Profielfoto TL Lamp

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 dag geleden

  • Grainfather G70² en destilleren

    Door Tropical 2 dagen geleden

  • Ik stel me even voor.

    Door TheoH 6 dagen geleden

  • Mijn bouwproject

    Door TheoH 1 week geleden

  • Appel Rozijnen likeur

    Door Abe 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens