-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Hoi Ik heb Obstler gemaakt en deze is volgens mij goed gelukt." – 1 jaar, 2 maanden geleden
@hermanwerkman
voor nog meer smaak kun je het fruit in een Kookzak mee destilleren
Groet, @ndré😎🥃 -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Hoi Ik heb Obstler gemaakt en deze is volgens mij goed gelukt." – 1 jaar, 2 maanden geleden
@hermanwerkman. En hoe heb je de Obstler gemaakt? Een goed recept is altijd welkom.
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Hoi Ik heb Obstler gemaakt en deze is volgens mij goed gelukt." – 1 jaar, 2 maanden geleden
@hermanwerkman
ik zou het niet met vruchtensap aanlengen, dat beïnvloed de smaak.
water op de zelfde temperatuur laten komen als de Obstler en dan aanlengen.
Cheers alvast
@ndré🥃😎 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Fruitpulp" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@hermanwerkman dat is ook een lastig onderwerp. We weten allemaal dat passievrucht, ananas, mango zelf voldoende stoffen bevatten om gist te voeden. Maar veel steen fruit juist te kort schiet. Maar daar houd het bij de meeste bij op . … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Fruitpulp" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@hermanwerkman rumo heeft meeste al verteld maar even 1 vraag heb he gedacht aan voeding? Niet alle fruitsoorten hebben afdoende voeding voor gist.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Fruitpulp" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@hermanwerkman niets doen. Zorg dat de gist rustig zijn werk kan doen. Niet bewegen en zorg dat de temperatuur constant blijft. Ook boven en onder in de emmer, dus niet op de koude vloer zetten. Je zal zien dat de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "schnapps" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@hermanwerkman experimenteren of advies vragen bij mensen met ervaring. . Alles is mogelijk.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "schnapps" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@hermanwerkman het balanceren van smaken kan door contrast toe te voegen. Zuur staat tegenover bitter en omgekeerd. Dus wanneer bitter overheerst kan een zuur ertegen over. Een scherpe smaak vlak je af door zoet . Muf – bitter als gentiaan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "schnapps" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@hermanwerkman suiker toevoegen bij vergisting maakt meer alcohol maar zal het zure niet afvlakken. Wil je dat afvlakken kun je bittere sinaasappel ( Curaçao) schil in korf mee stoken.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "schnapps" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@hermanwerkman het kan allemaal, alleen sap of de pulp vergisten met of zonder suiker of ander fruit er bij, wat jij wil. Met pulp meer smaak, met suiker meer opbrengst maar scherper smaak en ander fruit er bij heb je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Dode gistcellen" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@hermanwerkman als je een ketel hebt die geschikt is voor het verwerken/ destilleren van pulp kan alles in de ketel alleen het onderste grauwe laagje dood gist hevel je niet mee over.