Forum antwoorden aangemaakt

RE: Rum van melasse stoken

Oja, ik gebruik altijd 5kg melasse en 3kg rietsuiker. SG 1110-1120. Kom ik tussen 12-15%. Ik laat hem altijd, na gisting, 2 weken bezinking.

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Hé collega's, na alle rum hectiek in het voorjaar de zomer niet veel gestookt. Nu heb ik weer 50 liter met een 13-14% klaar staan om door de kolom te halen. Mijn beste resultaat, na een maand of 3 op ...

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Pino, 50 liter voor Hillbilly! Mijn d(r)ank is groot.

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Natuurkundig is vloeistof temp de damp temp. Maar dat gaat niet op met onze kolommen van koper en de hoogte. Dus ik praat altijd over de top temperatuur net voordat de damp over de top gaat richting f...

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Helemaal eens! Zo is het en dat moet elke stoker onderhand wel weten vind ik. Het is ook gewoon je eigen veiligheid en gezondheid. De tijd nemen om je kolom te stabiliseren en eerst de lichte alcohol...

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Na al mijn smaak testjes stuur ik nu gewoon op de top temperatuur. 83-94 hart is prima en gaat zo de grote pot in. Alles voor 83 (behalve voorloop) apart. Alles na 94 bij de volgende run.

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Mijn gist emmer heeft vanaf 4 juli gestaan. Vandaag geheveld, goed te zien dat alle sollids nu uit gezakt zijn.

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Niet weggooien joh, gewoon bij de volgende batch doen. Zonde. Ja, lekker laten staan?

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Mijn ervaring is ook dat het hart van de reuk en smaakt tussen de 83 en 94 graden top temperatuur zit. Alles (na de voorloop) tussen 78.4 en 83 graden vind ik minder in geur en smaak. Ik mix dat Max 1...

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Nee, je hebt je voorloop/gif/lichte alcoholen er al uit.

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Lummel, wat heb jij zoal op eik gezet? Even uit nieuwsgierigheid en interesse.

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Prima? Ook de derde of vierde keer zal beter gaan als je eerst iets suiker aan de beestjes geeft dan meteen een paar kilo melasse, dat was mijn punt/tip. Maar we zijn natuurlijk meer wegen naar rum ...

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Natuurlijk werkt dat ook. ? Ik doel op slechts op het in leven houden van het gist bed, zo hou je meer activiteit. 1, na gisting(2weken) over hevelen in andere ton. 2, Gist bed in ton 1 meteen voeren...

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Na gisting hevelen naar andere ton. En lekker lang laten staan. Gistbed meteen voedden,zie hier onder. Ik heb een emmer staan vanaf 4 juli. Staat rustig uit te zakken.

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Mannen, over gebruik bestaand gist bed. Na gisting en bezinken, na het hevelen hou je een cm of 3-4 over in je ton/emmer. Gooi er meteen een liter water met een pondje opgeloste rietsuiker in. Dan hee...

In forum Stooktips

8 jaar geleden
Pagina 2 / 38