-
Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Ik heb wel een Ph meter om het pekelzout voor de kaas te meten.Proef inderdaad dat na drie dagen het ferment al aardig aan het verzuren is terwijl het geheel nog niet is uitgegist. Waterslot bubbelt nog flink.Kan ik… Lees meer»
-
Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@robbertGoede tips, hartelijk bedanktGa pionieren om in het Mesh gedeelte van de ketel wat kruiden te stoppen.Kruidnagel kennen ze hier niet maar de andere kruiden welEnig idee hoeveel gram voor 20 liter blaand?
-
Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@rumoJe weet niet hoe druk ik het heb, kom tijd te kort!!!
-
Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@rumoWeer wat geleerd, vriendelijk bedank!!!
-
Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@psycatJe Thai is perfect!!! beter dan het mijne.Ken en eet alle vruchten. Cashew is mijn favoriet
-
Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
2 flessen 2 x 20 liter links Ananas in wei.3 de fles 1 x10 ananas overgoten met 1 x gestookte Alc35%4 1 x 20 liter met rietsuiker gefermenteerde wei. deze wei is 9 weken out ananas01.jpeg
-
Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
Foto van kaas vergeten.Hier is ie dan!
Goudse-Kaas-.jpg -
Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@rumoHeb al een foto van apparatuur geplaatst. Wat betreft kaas, maak meestal oud Amsterdam, of wat daarop lijkt.Maar heb ook Danish blue, camembert en nog anders soorten gemaakt,Daarnaast experimenteer ik met de culturen. Krijg daardoor de vreemdste smaken. Ook maak ik geraspe… Lees meer»
-
Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@robbertHi Robbert,Je weet van Blaand meer van als ik!IK ben nieuw in het stoken. Blaand maken doe ik al een tijdje, maar vind de smaak niet echt lekker, ook ben ik zeker niet de enige die dat vind.Heb ook naast… Lees meer»
-
Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@rumoHallo Rumo, Bedankt voor je antwoord. Ik heb het begrepen.Ik ga de blaand 2 keer stoken, bij de tweede stook voeg ik vruchten toe, verdun het distillaat en breng het verder op smaak met verse vruchten siroop.Zal wel een kwestie van… Lees meer»
-
Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@kees22Bedankt voor je uitgebreide uitleg.Ik ga in het vervolg alles blaand twee keer stoken.Rest me nog een vraagAl het distillaat met een ABV van 80% kan zonder gevaar voor consumptie verdund worden.Klopt dit?
-
Jeert replied to the topic "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
Hallo Rumo.Bedank voor je antwoord en voor de verwelkoming,Je bent van harte welkom hier, hoop echt dat ik je daadwerkelijk hier de hand kan schudden.Ook jij adviseert om 2 keer te stoken net zoals Kees22.Jou reden is de stoffen die… Read more»
-
Jeert replied to the topic "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@kees22Bedankt voor je antwoord Kees,Je adviseert om twee keer te stoken en de tweede keer zo schoon mogelijk, bedoel je hiermee dat de alcohol van 35% die ik verkrijg na een keer stoken eigenlijk niet geschikt is voor consumptie?De alcohol… Read more»
-
Jeert replied to the topic "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@stookforumVriendelijk bedankt Admin
-
Jeert posted a new topic "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden