Forum antwoorden aangemaakt

RE: Blaand, wijn van wei

@robbertEffen een andere vraagIk heb een 10 dagen geleden een lading van 18kg bramen binnen gekregenNa wassen, persen heb ik het sap aangelengd met wat suiker laten fermenteren.Het waterslot bubbelt n...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Blaand, wijn van wei

@rumoSorry voor mijn late reactie.Te druk en been nogal flink gestotenHopelijk Morgen ga ik een derde stook doen, vind de smaak toch niet lekker.Wil gewoon een meer zuivere 90+ alcohol hebbenKom hier ...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Blaand, wijn van wei

@kees22Zeer bedankt Kees.Ik ga zeker het document bestuderen maar op het eerste oog kan ik nu la zeggen dat ik er veel plezier aan zal belevenNogmaals bedankt>

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Blaand, wijn van wei

@robbert Hallo Robbert. Ik heb zojuist dit bericht naar Rumo gestuurd met de mededeling dat ik het ook naar jou stuur ivm een ander soort vragen die ik heb. Hier is het bericht: Vandaag heb ik de helf...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Blaand, wijn van wei

@rumo Vandaag heb ik de helft van mijn ananas ferment gestookt.Ik ben als volgt te werk gegaanAlles kon niet ineen keer in de stookketel Het ferment en blokjes ananas in stookketel van 30 literKetel w...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Blaand, wijn van wei

@mccornerInderdaad leuk, er zijn er wel meer daar die onder een andere naam posten.Maar op de dagen van samen kaas maken komt toch je "ware" te voorschijn

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Blaand, wijn van wei

@rumo Mijn eerste stook is altijd van Blaand, hier krijg een ABV uit van 35% Voor de 2de stook gebruik ik1. de alcohol verkregen uit de blaand 35%2. de alcohol uit de vorige 2de stook met een ABV van ...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Blaand, wijn van wei

@rumoBeginnIK maak zeker een onderscheid tussen voorloop, hart en naloop,Ik werk als volgtBeginnende bij de 20 liter gefermenteerde wei (Blaand) 1ste stookBlaand heeft ABV 1-12Vang op bij 65 - 76C 100...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Blaand, wijn van wei

@robbertBedankt voor alle goede informatie ik in korte tijd van je heb gekregen.Voorlopig ben ik klaar met stoken.Na 200liter melk in kaas en wei te hebben veranderd begin ik weer.Hartelijk gegroet, J...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Blaand, wijn van wei

@robbertalles water staat is het resultaat van 2 x stokenI x blaand Uit 60 liter gefermenteerde wei die na fermentatie een ABV heeft van 10-12 procent, krijg ik ongeveer 18-20 liter distillaat van ong...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Blaand, wijn van wei

@robbertWat is brug temperatuur?De temperatuurvande verdampings ruimte?Die komt bij mijn nooit boven de 90C

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Blaand, wijn van wei

@robbert Hoe weet ik of de vloeistof in de ketel niet kookt!Het is een met klemmen afgesloten RVS pan van 30 literEr is geen kijkgat. Dat kleine straaltje eigenlijk continu. met de uitstroom bedoel je...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Blaand, wijn van wei

@robbert Sorry dat ik blijf vragen. Ik heb nu staan 5 ltr. alc 83%5 ltr. alc 80-81%5 ltr alc 44-45% Wat is raadzaam. Ik vraag dit ivm risico vrij consumeren. a. Alles bij elkaar doe en opnieuw stoken ...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Blaand, wijn van wei

Sorry voor mijn late reactie, ik zie nu pas dat ik het antwoord nog niet verstuurd had, terwijl ik het al gelijk nadat ikje vraag las heb geschreven.

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Blaand, wijn van wei

@robbert, Ik heb 2 vragen over verwarming Vraag 1 is omtrent de bron verwarmingMaak de verwarmings temperatuur die je instelt om de stookketel te verhitten wat uit?Ik gebruik een elektrische kookplaat...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
Pagina 1 / 3