-
Joery antwoordde op het onderwerp "Kolom vulling: SPP spiral prismatic packing RVS" – 3 weken, 6 dagen geleden
@dutchgold als je je hele kolom wilt vullen zal je een zakje extra nodig hebben. Ik heb er zelf twee gehad en kan daar een 2″ pijp van 50cm vullen. De pakking is vele malen kleiner en fijner dan de… Read more»
-
Joery antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 weken, 1 dag geleden
@marcel1966 denk dat dat komt door de temperatuur waarop jij hem wegzet. Dit recept gaat uit van een vergistingstemperatuur van zo’n 28 graden. Probeer het recept maar eens. Je zal zien dat het echt als een raket gaat. Wist… Read more»
-
Joery antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 weken, 1 dag geleden
@marcel1966 dode gist is gist wat even gekookt is in kokend water, waardoor het sterft. Ik gebruik op een emmer van 25 liter 6 zakjes droog Bakkersgist van 7 gram, dus 42 gram in totaal. Als ik dit recept… Read more»
-
Joery antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 weken, 1 dag geleden
@marcel1966 de dode gist wordt gebruikt als voeding voor het levende gist. Maar door toevoeging van en DAP en zemelen vind ik de dode niet nodig. Is al voeding zat aanwezig.
-
Joery antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 weken, 1 dag geleden
@rumo op de verpakking van de Kitzinger gist staat dat het beste bereik van de gist zit tussen de 15 en 20 graden. Ik wil een trage, koele vergisting om zo min mogelijk aan bijsmaakjes te krijgen. Zal ook proberen… Read more»
-
Joery antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 weken, 1 dag geleden
Heb dit recept nu een paar keer naar tevredenheid gemaakt. Heb zondag weer 25 liter weggezet, maar dan met een zakje Kitzinger champagne gist. Start PH 4.75 en de temperatuur 15 graden. Helaas brak mijn laatste Hydrometer, maar begin zit… Read more»
-
Joery vindt reactie "Les van Buurman en Buurman ;-)" – leuk 1 maand geleden
-
Joery replied to the topic "T500 stroomregelaar" – 1 maand geleden
€ 8,53 48%OFF | Draagbare Ac 220V 4000W Compact Variabele Spanning Controller Snelheid Temperatuur Licht Voltage Adjuatable Dimmerhttps://a.aliexpress.com/_v5Cbbd
Deze heb ik recentelijk besteld. Werkt prima. -
Joery liked forum post "Hulp met ruwe stook T500" – 1 maand geleden
-
Joery replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 1 maand, 1 week geleden
@ppeterke weet ik nog niet. Vind ze er erg gaaf uitzien, maar las dat ze bij reflux minder toevoegen dan een met spp gevulde verlenging van de kolom. In potstill modus wil ik graag whisky gaan proberen te stoken en… Read more»
-
Joery replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 1 maand, 1 week geleden
@rumo het filter draai je of te strak of te los. Of hij loopt te snel of hij loopt niet. Je kan er 25 liter alcohol mee filteren maar niet verspreid over een langere tijd. Het hele systeem is bedoeld… Read more»
-
Joery replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 1 maand, 1 week geleden
@ppeterke Hey Peter! Ik heb besteld: 2 X 2″ 1-1/2 adapter 1 X 2″ filterplaatje 1 X 2″ rvs buis 1 X 2″ 6 buis dephlegmator 30cm 1 X 2″ 90 graden bocht 1 X 2″ 90 graden bocht met… Read more»
-
Joery replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 1 maand, 1 week geleden
@dutchgold de fermentis verpakkingen vind ik te groot. Ik stook daar te weinig voor. Nu de champagnegist gekocht om te proberen en wil daarna graag eens kijken naar de EC-1118. Ik gebruik een warmteriem om de temperatuur constant te houden,… Read more»
-
Joery replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 1 maand, 1 week geleden
@dutchgold ik heb de pure geprobeerd, maar dan vind ik Bakkersgist beter en ik hoop champagnegist nog beter. Invertsuiker en dextrose beide geprobeerd veel verschil merkte ik niet. Misschien ben ik wat kritisch, maar ik wil de smaak van neutraal… Read more»
-
Joery replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 1 maand, 1 week geleden
@dutchgold ik gebruik ook geen Turbogist was te teleurgesteld over het resultaat. Ik bewaar het idd altijd, spaar het op tot het genoeg is en stook het dan nogmaals. Vaak krijg ik er dan nog wel een deel uit wat… Read more»
-
Joery replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 1 maand, 1 week geleden
Bij een ruwstook met de T500 hou ik de temperatuur zo rond de 63 graden dan schiet het lekker op. Bij de fijnstook probeer ik rond 48 graden te zitten. Dan gaat het allemaal een stukje langzamer, maar heb je… Read more»
-
Joery liked forum post "Muesli ''Whisky"" – 1 maand, 3 weken geleden
-
Joery reageerde op het onderwerp "meest neutrale alcohol" – 2 maanden, 1 week geleden
Er staat 50 liter, maar was in totaal 46 liter. Recept zoals ik hem aanhield was voor 23 liter, dus 2 batches.
-
Joery reageerde op het onderwerp "meest neutrale alcohol" – 2 maanden, 1 week geleden
Ik heb de afgelopen twee keer ook de fast fermenting vodka gemaakt, die @rvdh nu heeft staan. Opzich een fijn recept. Ik vind wel, maar dat kan uiteraard ook aan mijn manier van stoken liggen. Ik ben erg nieuw tot… Lees meer»
- Meer laden