Forum antwoorden aangemaakt

RE: Korrelig laagje op stookwijn

@bartholomeo Dat is een goeie om te onthouden, bedankt!. Ik heb nu een kaasdoek gebruikt want het was echt appelmoes bij mij.

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Korrelig laagje op stookwijn

Oke, dank voor de feedback. Dan wordt het plan: kaam verwijderenKlaring erin, maar rustig roerenEn dan stoken. @robbert, ik heb een StillSpirits airstill, die is niet heel groot dus werken met een koo...

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Korrelig laagje op stookwijn

Top, dank jullie wel. Weer wat geleerd. Ik was toch al van plan maandag te gaan stoken. Het is erg moeilijk om de SG te bepalen, de vloeistof is heel dik, dus of de vergisting echt klaar is weet ik ni...

In forum Stookforum

5 maanden geleden
Korrelig laagje op stookwijn

Toen ik vanmiddag mijn vergistingsvat openmaakte om de SG te meten zag ik een laagje op de stookwijn dat ik nog niet eerder heb gezien (ben nog niet zo lang bezig 😀 ). Een schuimlaag heb ik we...

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Alcohol percentage aan de lage kant.

@robbert Oke, duidelijk, dankjewel. En zie jij een probleem als ik het vergistingsvat niet volledig vul? Gaat dit ten koste van de opbrengst? Zo ja, kan ik dan beter aanvullen totdat het vol is? En da...

In forum Stooktips

6 maanden geleden
RE: Alcohol percentage aan de lage kant.

Oei, ik had m'n huiswerk niet goed gedaan. Heb nog een keer gekeken naar het SG overzicht en zie dat bij een start SG van 1030-1040 5,25% toch het maximum is. Toch voelt het vreemd. Heb nu een suikerw...

In forum Stooktips

6 maanden geleden
RE: Alcohol percentage aan de lage kant.

Dit is een oud topic, maar ik heb een vergelijkbare situatie, dus reageer ik hier ipv een nieuwe topic. Ik heb appels vergist met dezelfde schnapps gist. Na het stoken heb ik een alcoholpercentage van...

In forum Stooktips

6 maanden geleden
RE: Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje

@robbert Dankjewel voor de feedback. De botanical basket zit inderdaad in het deksel van de Airstill, dus boven de vloeistof. Ik ga de smaak de komende tijd in de gaten houden, hoop dat het nog wat bi...

In forum Recepten

7 maanden geleden
RE: Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje

@Robbert ik heb vandaag de apple-pie liqueur verwerkt. Na 7 dagen macereren vanmiddag het maceraat nog verwarmd zoals in het filmpje. Vervolgens heb ik het gezeefd. Ik heb geen kookzakje (heb wel gego...

In forum Recepten

7 maanden geleden
RE: Airstill newbee vragen

@rumo @murmillo De starterset van StillSpriritss () claimt dat alles erin zit om een eerste run alcohol te maken, ketel, vergistingsvat, suiker, gist, vloeibare en vaste kool en zelfs wat essences voo...

In forum Stookforum

8 maanden geleden
RE: Airstill newbee vragen

Ik heb inmiddels contact gehad met Still Spirits over de airlock. Zij gebruiken een carbon cartridge als airlock, geen waterslot. Na mijn vraag hebben ze een artikel met uitleg op de website gezet: I...

In forum Stookforum

8 maanden geleden
RE: Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje

@robbert Top, dankjewel voor je uitgebreide antwoord en uitleg. Ik ga wat dingen uitproberen binnenkort.

In forum Recepten

8 maanden geleden
RE: Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje

@alchemist Thanks. Ik ben nog in het stadium dat ik zo min mogelijk onzekerheden wil hebben 😊 dus water, suiker en Turbogist en filteren over kool is dan makkelijk. Maar ik ga ook zeker wat an...

In forum Recepten

8 maanden geleden
RE: Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje

@rumo ja, ik weet dat het tegen het maximum aanzit van wat (Turbo)gist aankan (0.320), maar het zijn wel de verhoudingen die ik hier vaker zie: 8 kilo op 25 liter. Maar ik zal een volgende run eens wa...

In forum Recepten

8 maanden geleden
RE: Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje

@rumo Dat klinkt inderdaad heel eenvoudig, maar.... 😊 Pecto-enzymen zijn dus niet nodig wat jou betreft? En over welke hoeveelheden heb je het voor een vergistingsvat van 10 liter? 5 appels o...

In forum Recepten

8 maanden geleden
Pagina 1 / 2