-
KayP antwoordde op het onderwerp ""te grote" ketel au bain marie gebruiken" – 1 maand geleden
Ik heb het maar eens geprobeerd. Het enige wat mij opviel was dat de ketel wat meer geluid produceerde bij het opwarmen, waarschijnlijk omdat de ketel binnenin begint te dansen op de bodem van de grote ketel. Het destilleren daarentegen… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Ketel" – 1 maand, 3 weken geleden
Het is natuurlijk de vraag of de deksel van de t500 precies dezelfde maat heeft natuurlijk. In feite kan je dit ding waarschijnlijk best gebruiken om te destilleren, al zouden er wel beter wat modificaties aan toegevoegd kunnen worden, zoals… Meer lezen»
-
KayP posted a new topic ""te grote" ketel au bain marie gebruiken" – 2 maanden geleden
Ik kon het niet zo snel vinden, maar zou ik een pan/bus in mijn 30 liter ketel kunnen zetten en daar omheen met water vullen? Ik heb nog een kleine hoeveelheid 60% maceraat staan van 3 liter, dus zelfs na… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Water chiller" – 2 maanden, 1 week geleden
@pastorbelga volgens mij heb ik inderdaad ethyleenglycol erin zitten, maar goed ik gebruik hem voor een laser. Kan ik natuurlijk wel uitspoelen en dan als nog proberen.
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Water chiller" – 2 maanden, 1 week geleden
Oh, en qua koelen komt dat wel goed. De laser produceert een laserstraal van zo’n 1100 graden en het koelwater blijft dan rond de 16 tot 18 graden.
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Water chiller" – 2 maanden, 1 week geleden
@stephan wat grappig. Ik heb toevallig een zelfde koeler staan. Al gebruik ik die wel inderdaad voor mijn co2 laser snijder, maar misschien ook een idee op die eens als koeler te gebruiken met brouwen/stoken. Ik zou hem dan wel… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 2 maanden, 2 weken geleden
@jjriet80 Ik heb zelf ook soms moeite met onderscheiden en betrek vaak de buurman om met z’n tweeën te ruiken. Bij sugarwash ruik ik vaak amper de voorloop(deze is sowieso minimaal bij de sugarwash). Laatst heb ik nog een keer… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 maanden, 2 weken geleden
@rumo Ik denk dat Robbert hier anders over denkt met de marmite, want ik gebruik zijn sugarwash recept van dit forum. Met als tip, gebruik marmite. Appelstroop heeft naast suikers ook een hoop ijzer en andere mineralen en vitaminen.
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy Ik heb inderdaad het idee dat het op deze stabielere hoge temperatuur sneller vergist. Zelfs ondanks dat ik gewoon bakkersgist gebruik, vind ik 2 weken een zeer snelle vergisting van ~1072 naar ~990. Voor de voeding heb ik gewoon… Meer lezen»
-
KayP vind forumbericht "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – leuk 2 maanden, 2 weken geleden
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 maanden, 2 weken geleden
2 weken en 2 dagen. De stookwijn is ver klaar zo te zien, met een SG van 990 bereken ik zo’n 11% alcohol. Toen het onder de 0 graden dook buiten, had het verwarmingslint het toch wel moeilijk. Dus ik… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 2 maanden, 3 weken geleden
Maar het kan natuurlijk altijd wel een stapje of 100 idioter
macallan.jpg -
KayP antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 2 maanden, 3 weken geleden
@robbert Zou niet de duurste zijn die ik ooit heb gedronken 🤐
port-ellen.jpg -
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
@robbert Dit was inderdaad ook in de richting van wat ik al wist. Al zag ik in sommige gesprekken langs komen dat er om de dag moest worden geroerd in het begin.Dankjewel!
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
@rummy-dummy Je krijgt een soort buffer. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je de temperatuur instelt op 22 graden, maar hij dan doorstijgt tot 22,1 en dan weer langzaam terug zakt. Door die instelling op bijvoorbeeld 5 of 10 minuten te… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
@rummy-dummy in mijn situatie heb ik niet zo snel een koelkast nodig, al heb ik er wel alvast een klaar staan als donor. Ik denk dat je vooral moet spelen met de koeltevertraging, en de koelingsverschilwaarde. Het moet nou eenmaal… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
@rumo ik vraag me iets anders af, heb net even een tester gepakt op de refractometer, en hij zit rond de 7-8% al na 24 uur. Lijntje is niet helemaal strak, meer een beetje wazig. Op kraanwater 20 graden is… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "HELP BIJ MIJN EERSTE AANSCHAF" – 3 maanden geleden
@willy00 Toevallig ben ik de hele week niet thuis en heb ik geen foto op de telefoon staan. Ik heb een 22mm-1/2inch-22mm t stuk gekocht met thermometer. Hierbij wordt een dompelhuls geleverd zodat de thermometer precies in het t-stuk past…. Meer lezen»
-
KayP posted a new topic "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
Gewoon voor de leuk wil ik even mededelen dat ik wat zaken heb aangepast voor het vergisten. Mijn huis is vrij fris en koelt ’s avonds snel af, dus is het lastig om met koud weer iets te vergisten. De… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "HELP BIJ MIJN EERSTE AANSCHAF" – 3 maanden geleden
Ik heb een vevor moonshineketel gekocht als eerste ketel. Tot nog toe ben ik er tevreden mee, al heb ik wel wat zaken aangepast om mijn leven te vergemakkelijken. Bij eerste run van 10% stookwijn, maak ik zo’n 60% alcohol…. Meer lezen»
- Meer laden