Forum antwoorden aangemaakt
RE: "te grote" ketel au bain marie gebruiken Ik heb het maar eens geprobeerd. Het enige wat mij opviel was dat de ketel wat meer geluid produceerde bij het opwarmen, waarschijnlijk omdat de ketel binnenin begint te dansen op de bodem van de grot... |
In forum Stookforum |
1 maand geleden |
RE: Ketel Het is natuurlijk de vraag of de deksel van de t500 precies dezelfde maat heeft natuurlijk. In feite kan je dit ding waarschijnlijk best gebruiken om te destilleren, al zouden er wel beter wat modific... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
"te grote" ketel au bain marie gebruiken Ik kon het niet zo snel vinden, maar zou ik een pan/bus in mijn 30 liter ketel kunnen zetten en daar omheen met water vullen? Ik heb nog een kleine hoeveelheid 60% maceraat staan van 3 liter, dus zelf... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Water chiller @pastorbelga volgens mij heb ik inderdaad ethyleenglycol erin zitten, maar goed ik gebruik hem voor een laser. Kan ik natuurlijk wel uitspoelen en dan als nog proberen. |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Water chiller Oh, en qua koelen komt dat wel goed. De laser produceert een laserstraal van zo'n 1100 graden en het koelwater blijft dan rond de 16 tot 18 graden. |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Water chiller @stephan wat grappig. Ik heb toevallig een zelfde koeler staan. Al gebruik ik die wel inderdaad voor mijn co2 laser snijder, maar misschien ook een idee op die eens als koeler te gebruiken met brouwe... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Whiskey maken en methanol? @jjriet80 Ik heb zelf ook soms moeite met onderscheiden en betrek vaak de buurman om met z'n tweeën te ruiken. Bij sugarwash ruik ik vaak amper de voorloop(deze is sowieso minimaal bij de sugarwash). ... |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: Mijn vergistings setup in een koude ruimte. @rumo Ik denk dat Robbert hier anders over denkt met de marmite, want ik gebruik zijn sugarwash recept van dit forum. Met als tip, gebruik marmite. Appelstroop heeft naast suikers ook een hoop ijzer e... |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: Mijn vergistings setup in een koude ruimte. @rummy-dummy Ik heb inderdaad het idee dat het op deze stabielere hoge temperatuur sneller vergist. Zelfs ondanks dat ik gewoon bakkersgist gebruik, vind ik 2 weken een zeer snelle vergisting van ~107... |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: Mijn vergistings setup in een koude ruimte. 2 weken en 2 dagen. De stookwijn is ver klaar zo te zien, met een SG van 990 bereken ik zo'n 11% alcohol. Toen het onder de 0 graden dook buiten, had het verwarmingslint het toch wel moeilijk. Dus ik ... |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars? Maar het kan natuurlijk altijd wel een stapje of 100 idioter macallan.jpg |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars? @robbert Zou niet de duurste zijn die ik ooit heb gedronken 🤐 port-ellen.jpg |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: Mijn vergistings setup in een koude ruimte. @robbert Dit was inderdaad ook in de richting van wat ik al wist. Al zag ik in sommige gesprekken langs komen dat er om de dag moest worden geroerd in het begin. Dankjewel! |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: Mijn vergistings setup in een koude ruimte. @rummy-dummy Je krijgt een soort buffer. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je de temperatuur instelt op 22 graden, maar hij dan doorstijgt tot 22,1 en dan weer langzaam terug zakt. Door die instellin... |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: Mijn vergistings setup in een koude ruimte. @rummy-dummy in mijn situatie heb ik niet zo snel een koelkast nodig, al heb ik er wel alvast een klaar staan als donor. Ik denk dat je vooral moet spelen met de koeltevertraging, en de koelingsversch... |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |