Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

SaenseOverhaal

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van SaenseOverhaal

@kevin

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    In dit mengsel ook nog de schillen van 4 grote aardappelen toegevoegd en meegekookt

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    Vorige week ben ik gestart met het vaker voeden van de gist, opgekweekt op ananasschil en rietsuikerstengel. Deze gist vanochtend met wat lauwwarm water, wat honing en wat suiker goed opgeklopt om zuurstof erin te krijgen. Dit een half uur…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    Na doorpruttelen deze gekookte molasse in het gistvat gedaan. Vervolgens ook rietsuikerstengel kooksel, aangevuld tot 5 liter, aan gistvat toegevoegd. Vervolgens 2 overrijpe bananen (zonder schil, 6 pruimen (zonder pit), ananasresten (schillen en kern) van 1 ananas erbij. Uiteindelijk op…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    Na doorkoken heb ik de pan aan de kant gezet en ben ik over gegaan naar de rietsuikermolasse. Ik heb 5 liter molasse met 10 liter water en 4 liter ‘burned ale’ (ketelrestant na ruwstook) aan de kook gebracht en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    Gisteren einde middag weer verder gegaan met de rum-to-be. Hiervoor heb ik de suikerrietstengels (1 kilo) met gehakselde pruimen- en wilgentwijg (bij gebrek aan acasia) met 4 liter water aan de kook gebracht en dit langere tijd laten sudderen/uitkoken. Voorafgaand…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    Gisteravond de vergiste molasse voor een 1e keer overgehaald. Dit om wat ‘spent ale / burned ale’ te krijgen voor gebruik in mijn ‘hoofdproces’. Er is ca. 9 liter wordt met een eind SG van ca. 1.015 ruw gestookt. Ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Je plasje destilleren? :-)" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    Stel dat je zoveel drinkt dat je moet overgeven…. Kun je de alcohol daar dan ook weer uit terug winnen? En zal deze alcohol door contact met het maagzuur bepaalde esthers aangemaakt hebben?

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Vodka van aardappelen" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Heb de tiny ook gezien. Volg jouw traject ook met veel plezier, succes!

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal vind forumbericht "Graan , mout wat te doen ?" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Graan , mout wat te doen ?" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Waarom de gerst nog mouten? Je hebt toch  voldoende gerstemout om ook het gerst om te zetten?

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal vind forumbericht "nieuw keteltje" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Ik denk dat de animo of bereidheid om te helpen niet het probleem is. Soort drank om workshop omheen te bouwen ook niet.  De locatie, dat is momenteel t struikelblok. Ik denk dat t voor Rob het fijnste is om…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal vind forumbericht "Meet and greet" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Uiteindelijk na afkoelen alles in een gistemmer gegoten. Na afkoelen vanochtend het sg gemeten en die stond op een 1.100. Onbekend met sg bij molasse heb ik dit verdund naar ca. 1.070 sg-punt. om hier te komen heb ik tot…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    De 1,5 liter molasse aangevuld met een 5 liter water en dit ca. 10 a 15 minuten rustig laten sudderen. Ik had geen citroenen, dus heb wat wijnsteenzuur gebruikt om de molasse soort van te inverteren. Geen idee of het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Gisteren weer verder gegaan met het rumprojectje. Ik wil een geringe hoeveelheid van 1,5 liter molasse vergisten en ruwstoken om hierdoor de burned ale te krijgen. Deze burned ale wil ik verderop zowel in het beslag tijdens de vergisting als…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Project vaatje: 3 liter eau de vie maken voor in het eikenhouten vaatje" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @hoentie op zich is opbrengst niet verkeerd hoor. Ik kom meestal uiteindelijk (na 2 x overhalen) op een hoeveelheid van 10% van m’n beginhoeveelheid, op drinksterkte (ca 45%)

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal vind forumbericht "Rum, mijn traject van begin tot einde" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Uit vorige draadjes: als de gist binnen 12 uur in omvang verdubbelt, dan is de gist normaliter klaar voor gebruik. Voor natte gist dacht ik dat je minimaal een dubbele hoeveelheid als droge gist moet gebruiken.

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Ik ga nog even door met verzorgen om het cellen aantal op te krikken. Ondertussen verder met de andere voorbereidingen.

  • Meer laden
Profielfoto Arie Profielfoto Alquitara

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 12 uur geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 15 uur geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 6 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens