Forum antwoorden aangemaakt
RE: mijn alcohol is zo zoet Beste Freek ok als dit een goede manier is waarom zou je dan al die andere handelingen nog doen om een whisky mash te maken ? Dit is toch veel makkelijker ? |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: mijn alcohol is zo zoet Beste stokers op you tube staat een filmpje van stook tv en die doen de mout in een blender , ze malen het dus tot meel zeg maar, dit wordt vervolgens in het gistvat gedaan ,dan gisten met whisky gist... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Nare bijsmaak. Beste Robert ik las dat je met ouderwetse ketels en koelers werkt, zijn die anders als de ketels en koelers van nu ? Zou je hier een foto van kunnen posten ? Ben benieuwd alvast bedankt. |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Wie kan mij helpen en informeren? Dan kan je beterr een t500 Kopen, als je geen Schuur heb dan kan je Mooi binnen stoken op stroom! Compact en vrij Klein |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: Het iSpindel (open source hydrometer meter) topic Goed bezig |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Het volkomen stookboek! * 420 ml water * 1000 gram suiker * 0,8 gram citroenzuur of een paar druppels citroensap (gele flesjes ah) halve thee lepel verhit water tot iets onder het kookpunt, roer suiker en citroenzuur erdo... |
In forum Recepten |
7 jaar geleden |
RE: hoeveel turbogist Je heb wel een motivatie gerdy ! |
In forum Gist vragen |
7 jaar geleden |
Kleur flessen beste stokers heeft het kleur glas nog invloed op het rijpings proces of dat sommige dranken heel,anders worden, whisky en whiskey zit altijd in een witte glazen fles, maar dan zie je de kleur ook bet... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
7 jaar geleden |
RE: tulpenbollenwodka Ik heb nooit echt het suikergehalte van bollen gemeten, ik weet wel dat bollen zuur kunnen worden , dan heb de bollenboer een probleem ! Anders suiker toevoegen aan de bollen pulp , als ik tijd heb ga... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: tulpenbollenwodka Ik denk gewoon maar proberen, net zoals je fruit laat vergisten en dan verstoken, mischien wordt het wat ! |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Mijn stookketel Beste rob ik heb een rand van 10 cm afgeslepen van de koperen boiler en die in de helm gemonteerd met rvs boutjes en moertjes , eerst geprobeerd te solderen maar dit werd een zootje om hem goed warm t... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Beelden van een oude destilleerderij Beste marlou komt het niet doordat je geen gist gebruikt ? Je begint met stoken met een heel laag alchahol percentage in de Stookwijn , dan komt het eind product er ook een stuk lager uit, volgende ke... |
In forum Mijn installatie |
8 jaar geleden |
RE: hoelang duurt het ... Beste Gerdy ik heb een ketel van 80 liter voor de grote stook zegmaar , met een wind scherm erom van een oude olie drum gemaakt, en de boven kant goed aangesloten op de koperen ketel die van een boile... |
In forum Stookforum |
8 jaar geleden |
RE: Flessen & Labels Ik haal mijn flessen met schroefdop bij de plaatselijke kroeg en buurthuis vandaan, omspoelen en klaar, mijn marcereer potten komen bij een restaurant vandaan dat zijn 2 liter potten met deksel, zaten... |
In forum Stookforum |
8 jaar geleden |
RE: Hoeveel suiker kan bakkersgist aan ? Dan zullen we in kleinere hoeveelheden in de klimaat koelkast moeten vergisten ! Bedankt voor het antwoord Chris |
In forum Recepten |
8 jaar geleden |