-
Martijn_Rum antwoordde op het onderwerp "Hoeveel bakkersgist nodig" – 11 maanden, 1 week geleden
@brouwerke Ja, dat kan met bakkersgist. Ik voeg meestal 30-50 gram gist per 100l toe. Dus 1 zo’n klein pakje bruggeman gist van 42 gram zou meer dan genoeg moeten zijn.
-
Martijn_Rum antwoordde op het onderwerp "Vergeten stookwijn 3,5 maanden oud" – 11 maanden, 1 week geleden
Je kunt stookwijn echt heel lang laten staan. Er komen wel steeds meer micro-organismen in. Die gaan aan de haal met je alcohol, na een tijd gaat daarom je alcoholpercentage dalen. AzijnzuurbacteriĆ«n zetten je alcohol bijvoorbeeld om naar azijnzuur. Dat… Meer lezen»
-
Martijn_Rum antwoordde op het onderwerp "Waas tijdens fijnstook" – 11 maanden, 1 week geleden
Het lijkt erop dat je teveel tails in je eindproduct hebt gekregen. Meestal zie je dit echter pas als het percentage onder de pak-em-beet 45% komt. De hogere alcoholen in de tails zorgen voor de waas want ze lossen slecht… Meer lezen»