Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Matson

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Matson

@matson

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @matson als ik het zou maken zou ik inderdaard de alsum ,venkel , anijs , vanille , tongaboon , bittere amandel ,zoet hout en schaafsel van Curaçao sinasappel schil gebruiken. .  De verhoudingen ook wat aanpassen van venkel en anijs…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @matson de pontaliers staat warm macereren. . daarbij kun je inderdaad kort macereren .
    Je zal waarschijnlijk met de tonga bonen en amandel de hoeveelheid van o.a. de engelwortel moeten aanpassen en eventueel weglaten . 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @matson ik gebruik zelf spa blauw, die zit laag in gehalte aan mineralen, gaat prima iedere keer.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @matson ansinth in de fles met percentage boven 48 % zou altijd helder en bezinksel vrij moeten zijn . Een Maceraatdeel uitfilteren zou afdoende zijn .  Is er een zweem is er tijdens stook of filteren iets niet geheel goed…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @matson bij welke verhouding absinth / water werd de drank opaal wit ?  
    Als je eerder gestookte kruiden weer gaat gebruiken is de kans groot dat etherische oliën  groten deels weg zijn en tanines gaan overheersen .

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @matson  mooi om te horen dat het bevalt 👍

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @matson  Ben benieuwd naar de smaaknotities

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @matson het klinkt niet als de zuidelijke alsem die ik zelf gebruik . 
    Je lunt het wel gebruiken . Je weer nu dat je iets minder lang en beter niet warm macereren.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @matson ik kan er van foto weinig van zeggen . Kijk wat het doet als je een theelepel oplost in heet water . Kleur en reuk . Is het gelig , of tegen buin ? Ruikt het aards of iet…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @matson ik heb genepi uit Zwitserland laten komen.  Duur dat wel . Paar takjes €48 ,00 . Ik heb nog paar gedroogde liggen .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @matson er zijn diverse bijvoet planten die bruikbaar zijn voor drank . En sommigen lastig aan te komen. De laatste jaren maak ik minder varianten in drank omdat ik beetje alles door jaren heen heb voorbij zien komen . Ik…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @matson ja inderdaad italiaanse alsem gebruik ik zelf ook het liefst of  alsem uit de krim . Alsem absintium en alsem alba zijn .  Die hier uit noord europa vind ik zelf een muffe smaak meebrengen .    Goede Alsem…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @matson  er zit verschil in alsem wat wordt verkocht en gebruikt . Alsem wat in nederland en noord Duitsland is gegroeid is niet echt bruikbaar voor een goede absinth . Het scheeld het uit welk deel van de plant de…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @matson  wanneer je mout gaat roken dan is dat beter om buiten te doen . Maar het kan ook gewoon in garage / schuur / bijkeuken . Het lijkt een hele klus maar als je het een paar keer hebt…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @matson . Je kunt even zoeken naar topic ” een foto verslag van maïschen voor whiskey beslagje ” 
    En ook in dit filmpje zie je een voorbeeld van het maischen .  https://youtu.be/19diBeEXYkc
    De pan staat gewoon op een industriebrander.  . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @matson moet zaad zijn .   Je moet de zaden wel kneuzen voor gebruik 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @matson kooksteentjes maakt inderdaad ook iets verschil. Voorbeeld in  jip en Janneke taal : Stookwijn van mout en gerst. 1 kilo diastatisch pilsmout . 6 kilo geschroot gerst  Vul een grote pan met 21 liter water van 55 graden ….   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @matson beginsel voor elke hobby / thuis destilleerder is weten een basis alcohol te maken uit graan . In topic ” Recept voor neutrale graanalcohol gezocht ” vind je voorbeelden.  Ja het is zeker mogelijk om een blanche te maken…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @matson Ik heb even m’n Absinthe boekje erbij gepakt om te vergelijken, inderdaad de Zwitserse Absinthe Blanche variant met wat toevoegingen.   “Notes on aging: Even with the most careful manufacture, freshly made…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @matson  Ah dan zit je nog in je eerste 5 berichten, is om spambots tegen te gaan. Zal t..z.t opvallen bij een van de moderators.

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • Goede vervanger voor naaldkraan T-500

    Door elflitso 15 uur geleden

  • 3x Grainfather G40 te koop

    Door Stookforum 15 uur geleden

  • Wie kan me uitleggen hoe ik deze moet opbouwen of waar ze voor zijn

    Door Anoniem 3966 17 uur geleden

  • Wat is het voordeel/ nadeel van een kijkbuis?

    Door @ndré 21 uur geleden

  • Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren

    Door _DaanBanaan_ 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens