-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@matson als ik het zou maken zou ik inderdaard de alsum ,venkel , anijs , vanille , tongaboon , bittere amandel ,zoet hout en schaafsel van Curaçao sinasappel schil gebruiken. . De verhoudingen ook wat aanpassen van venkel en anijs… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@matson de pontaliers staat warm macereren. . daarbij kun je inderdaad kort macereren .
Je zal waarschijnlijk met de tonga bonen en amandel de hoeveelheid van o.a. de engelwortel moeten aanpassen en eventueel weglaten . -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@matson ik gebruik zelf spa blauw, die zit laag in gehalte aan mineralen, gaat prima iedere keer.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@matson ansinth in de fles met percentage boven 48 % zou altijd helder en bezinksel vrij moeten zijn . Een Maceraatdeel uitfilteren zou afdoende zijn . Is er een zweem is er tijdens stook of filteren iets niet geheel goed… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@matson bij welke verhouding absinth / water werd de drank opaal wit ?
Als je eerder gestookte kruiden weer gaat gebruiken is de kans groot dat etherische oliën groten deels weg zijn en tanines gaan overheersen . -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@matson mooi om te horen dat het bevalt 👍
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@matson Ben benieuwd naar de smaaknotities
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@matson het klinkt niet als de zuidelijke alsem die ik zelf gebruik .
Je lunt het wel gebruiken . Je weer nu dat je iets minder lang en beter niet warm macereren. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@matson ik kan er van foto weinig van zeggen . Kijk wat het doet als je een theelepel oplost in heet water . Kleur en reuk . Is het gelig , of tegen buin ? Ruikt het aards of iet… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@matson ik heb genepi uit Zwitserland laten komen. Duur dat wel . Paar takjes €48 ,00 . Ik heb nog paar gedroogde liggen .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@matson er zijn diverse bijvoet planten die bruikbaar zijn voor drank . En sommigen lastig aan te komen. De laatste jaren maak ik minder varianten in drank omdat ik beetje alles door jaren heen heb voorbij zien komen . Ik… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@matson ja inderdaad italiaanse alsem gebruik ik zelf ook het liefst of alsem uit de krim . Alsem absintium en alsem alba zijn . Die hier uit noord europa vind ik zelf een muffe smaak meebrengen . Goede Alsem… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@matson er zit verschil in alsem wat wordt verkocht en gebruikt . Alsem wat in nederland en noord Duitsland is gegroeid is niet echt bruikbaar voor een goede absinth . Het scheeld het uit welk deel van de plant de… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@matson wanneer je mout gaat roken dan is dat beter om buiten te doen . Maar het kan ook gewoon in garage / schuur / bijkeuken . Het lijkt een hele klus maar als je het een paar keer hebt… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@matson . Je kunt even zoeken naar topic ” een foto verslag van maïschen voor whiskey beslagje ”
En ook in dit filmpje zie je een voorbeeld van het maischen . https://youtu.be/19diBeEXYkc
De pan staat gewoon op een industriebrander. . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@matson moet zaad zijn . Je moet de zaden wel kneuzen voor gebruik
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@matson kooksteentjes maakt inderdaad ook iets verschil. Voorbeeld in jip en Janneke taal : Stookwijn van mout en gerst. 1 kilo diastatisch pilsmout . 6 kilo geschroot gerst Vul een grote pan met 21 liter water van 55 graden …. Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@matson beginsel voor elke hobby / thuis destilleerder is weten een basis alcohol te maken uit graan . In topic ” Recept voor neutrale graanalcohol gezocht ” vind je voorbeelden. Ja het is zeker mogelijk om een blanche te maken… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@matson Ik heb even m’n Absinthe boekje erbij gepakt om te vergelijken, inderdaad de Zwitserse Absinthe Blanche variant met wat toevoegingen. “Notes on aging: Even with the most careful manufacture, freshly made… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@matson Ah dan zit je nog in je eerste 5 berichten, is om spambots tegen te gaan. Zal t..z.t opvallen bij een van de moderators.
- Meer laden