Vond forum berichten leuk
RE: Jenever Na vijf dagen eens proeven, met name omdat ik wil weten hoe te balanceren voor latere testen. Geur, het bitterder worden lijkt gestopt voorlopig. Blijft redelijk zoete jeneverbes met een bosachtig ... |
In forum Spirits |
3 maanden geleden |
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse) @psycat 2 keer gestookt op koper. Daarna laten luchten en op limousine eiken gezet. Dus alleen de pekmez vergist en twee keer gestookt. |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse) Vandaag de pekmez gebotteld. IMG-20240204-WA0042.jpeg |
In forum Stookforum |
3 maanden geleden |
RE: Jenever Ik heb net even aan de kruidenmand gesnuffeld, die ruikt dus echt interessant en zoet, zachte kruiden met de jeneverbes op de achtergrond. Weet niet of ik nu teveel ander spul heb achtergelaten en te ... |
In forum Spirits |
3 maanden geleden |
RE: Jenever Kruiden zijn binnen, ruiken verrassend goed eigenlijk. Dus de eerste poging zonder een al te stevige basis waarom op deze manier gaat worden. 3 gram Jeneverbessen 0,5 gram Sint Janskruid 0,2 gram B... |
In forum Spirits |
3 maanden geleden |
RE: Jenever Er is nog iets wat ik gisteren gelezen had, ik weet even niet meer in welk boek het geschreven stond maar er lijken 2 redenen geweest waardoor Gin meer kruiden heeft gekregen dan Jenever. De Engels... |
In forum Spirits |
3 maanden geleden |
RE: Jenever @mccorner Jenever wordt in de regel gemaakt op meerdere granen . Gin op enkel mout en moderne gin op alcohol uit suiker of suiker melasse . Daarnaast is jenever voornamelijk de jeneverbes als hoofd... |
In forum Spirits |
3 maanden geleden |
RE: Jeneverlijm 😉 @mccorner ik maak het water ongeveer op de juiste themp met een instelbare waterkoker dan hoef het gas niet hoog alleen een kleine vlam om de themp vast te houden |
In forum Spirits |
3 maanden geleden |
RE: Jenever
|
In forum Spirits |
3 maanden geleden |
RE: Jenever Vanwege McCorner z'n ervaring met dit recept en de mogelijkheid dat iemand die gaat starten met maischen en niet geheel bekend is met beta-glucaan, wil ik toch wat extra informatie hieraan toevoegen. ... |
In forum Spirits |
3 maanden geleden |
RE: Jeneverlijm 😉 @mccorner Heb in ieder geval bij nummer 4 een waarschuwing geplaatst 😉 , en nog de opmerking dat wanneer het echt dik lijkt te zijn na vergisting water toe te voegen, dat deze de oude Hollande... |
In forum Spirits |
3 maanden geleden |
RE: Alcohol in het nieuws @rumo Hoef je niet eens voor te lezen |
In forum Het Café (praathuis) |
3 maanden geleden |
RE: Eerste suikerwash @concha gist in een zuurstof rijke omgeving vorm knop en deeld zich en zet daarbij nagenoeg geen suikers om en stoot dus weinig alcohol af. In een anearobe ( zuurstof arme) toestand deeld gist niet en... |
In forum Gist vragen |
3 maanden geleden |
RE: Jenever Met een aantal forumleden die hier wat inactief lijken heb ik contact met sommige leden via WhatsApp, eentje hiervan is Knooier, zij was een tijd terug begonnen om recepten te verzamelen, vooral het b... |
In forum Spirits |
3 maanden geleden |
RE: Jenever @mccorner Het komt eigenlijk door hoe de recepten beschreven zijn, sommige redeneren vanuit de opbrengst (opmerking per liter gaat om opbrengst niet brouwwater) en andere redeneren vanuit de stort, da... |
In forum Spirits |
3 maanden geleden |