Vond forum berichten leuk

RE: Jenever

Na vijf dagen eens proeven, met name omdat ik wil weten hoe te balanceren voor latere testen. Geur, het bitterder worden lijkt gestopt voorlopig. Blijft redelijk zoete jeneverbes met een bosachtig ...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse)

@psycat 2 keer gestookt op koper. Daarna laten luchten en op limousine eiken gezet. Dus alleen de pekmez vergist en twee keer gestookt.

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse)

Vandaag de pekmez gebotteld.  IMG-20240204-WA0042.jpeg

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Jenever

Ik heb net even aan de kruidenmand gesnuffeld, die ruikt dus echt interessant en zoet, zachte kruiden met de jeneverbes op de achtergrond. Weet niet of ik nu teveel ander spul heb achtergelaten en te ...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Jenever

Kruiden zijn binnen, ruiken verrassend goed eigenlijk. Dus de eerste poging zonder een al te stevige basis waarom op deze manier gaat worden. 3 gram Jeneverbessen 0,5 gram Sint Janskruid 0,2 gram B...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Jenever

Er is nog iets wat ik gisteren gelezen had, ik weet even niet meer in welk boek het geschreven stond maar er lijken 2 redenen geweest waardoor Gin meer kruiden heeft gekregen dan Jenever. De Engels...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Jenever

@mccorner Jenever wordt in de regel gemaakt op meerdere granen . Gin op enkel mout en moderne gin op alcohol uit suiker of suiker melasse . Daarnaast is jenever voornamelijk de jeneverbes als hoofd...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Jeneverlijm 😉

@mccorner ik maak het water ongeveer op de juiste themp met een instelbare waterkoker dan hoef het gas niet hoog alleen een kleine vlam om de themp vast te houden

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Jenever

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Jenever

Vanwege McCorner z'n ervaring met dit recept en de mogelijkheid dat iemand die gaat starten met maischen en niet geheel bekend is met beta-glucaan, wil ik toch wat extra informatie hieraan toevoegen. ...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Jeneverlijm 😉

@mccorner Heb in ieder geval bij nummer 4 een waarschuwing geplaatst 😉 , en nog de opmerking dat wanneer het echt dik lijkt te zijn na vergisting water toe te voegen, dat deze de oude Hollande...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Alcohol in het nieuws

@rumo Hoef je niet eens voor te lezen

In forum Het Café (praathuis)

3 maanden geleden
RE: Eerste suikerwash

@concha gist in een zuurstof rijke omgeving vorm knop en deeld zich en zet daarbij nagenoeg geen suikers om en stoot dus weinig alcohol af. In een anearobe ( zuurstof arme) toestand deeld gist niet en...

In forum Gist vragen

3 maanden geleden
RE: Jenever

Met een aantal forumleden die hier wat inactief lijken heb ik contact met sommige leden via WhatsApp, eentje hiervan is Knooier, zij was een tijd terug begonnen om recepten te verzamelen, vooral het b...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Jenever

@mccorner Het komt eigenlijk door hoe de recepten beschreven zijn, sommige redeneren vanuit de opbrengst (opmerking per liter gaat om opbrengst niet brouwwater) en andere redeneren vanuit de stort, da...

In forum Spirits

3 maanden geleden
Pagina 2 / 15