Vond forum berichten leuk
RE: Projecten 2024 Hi Pekmez staat ook op mijn agenda Ik denk dat Pekmez ideaal is als natuurlijke voeding bij het vergisten. |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
Projecten 2024 Hi Naar jaarlijkse gewoonte zet ik een aantal projecten op stapel voor 2024. Aangezien de lente een beetje in de lucht is, kriebelt het om nieuwe smaken te zoeken. Vorig jaar heb ik geexperimenteerd ... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
RE: Jenever @alchemist overleg en advies vragen is niet lastig vallen. Elkaar helpen hoort hoort erbij. |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jenever 17 dagen verder en net geproefd, eigenlijk was ik meer aan het plannen voor de volgende poging en Robbert wat lastig aan het vallen. Maar soms is het bijsturen van pogingen beter op basis van de voorg... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jeneverlijm 😉 @mccorner ik heb het met m'n bourbon donderdag gehad, geen verbrandde lucht aan het destillaat maar wel op de bodem te zien. Als we de oude jenevermakers moeten geloven was het ontbrekende stuk wate... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
Gruit Ik heb soms het probleem dat ik dingen die ik lees niet kan loslaten voordat ik ze begrijp, tijdens het jenever verhaal had ik een zijstapje gemaakt richting gruit om de mogelijkheden te bekijken qua ... |
In forum Gist vragen |
1 jaar geleden |
RE: Even voorstellen Ongeveer een klein jaar heb ik steeds meer tijd vrij gemaakt om mij te verdiepen in de wondere wereld van het brouwen en verstoken van mooie graan brouwsels. Focus ligt nu vooral op mooie gin's , whis... |
In forum Stel je even voor... |
1 jaar geleden |
Even voorstellen Stel je een persoon voor die zo enthousiast is over bierbrouwen , beetje stoken , lekker eten, vuur maken, staal smeden en reizen naar Scandinavië, dat het lijkt alsof Odin zelf een gezellige neef hee... |
In forum Stel je even voor... |
1 jaar geleden |
RE: Jenever Na vijf dagen eens proeven, met name omdat ik wil weten hoe te balanceren voor latere testen. Geur, het bitterder worden lijkt gestopt voorlopig. Blijft redelijk zoete jeneverbes met een bosachtig ... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse) @psycat 2 keer gestookt op koper. Daarna laten luchten en op limousine eiken gezet. Dus alleen de pekmez vergist en twee keer gestookt. |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse) Vandaag de pekmez gebotteld. IMG-20240204-WA0042.jpeg |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Jenever Ik heb net even aan de kruidenmand gesnuffeld, die ruikt dus echt interessant en zoet, zachte kruiden met de jeneverbes op de achtergrond. Weet niet of ik nu teveel ander spul heb achtergelaten en te ... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jenever Kruiden zijn binnen, ruiken verrassend goed eigenlijk. Dus de eerste poging zonder een al te stevige basis waarom op deze manier gaat worden. 3 gram Jeneverbessen 0,5 gram Sint Janskruid 0,2 gram B... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jenever Er is nog iets wat ik gisteren gelezen had, ik weet even niet meer in welk boek het geschreven stond maar er lijken 2 redenen geweest waardoor Gin meer kruiden heeft gekregen dan Jenever. De Engels... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jenever @mccorner Jenever wordt in de regel gemaakt op meerdere granen . Gin op enkel mout en moderne gin op alcohol uit suiker of suiker melasse . Daarnaast is jenever voornamelijk de jeneverbes als hoofd... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |