-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie weggooien
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie durf niet te zeggen of dat goed of slecht is voor 1 liter.
-
dumo reageerde op het onderwerp "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie
hoy,
Ik meet meestal tweemaal, dat is juist voor dat ik de gist er bij doe, en juist voor het stoken als ik het in mijn ketel wil doen.
Voor de rest laat ik de emmer mooi dicht.
groetjes
Dumo
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie geduld is het kostbaarste ingrediënt 😁
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie lekker even door laten gisten 😊
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie …… tja dat is zo niet te zeggen, als je niets meer hoort kan het nog best aan het gisten zijn. Als het nagenoeg stil is danig even SG meten.
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie als het lekker staat te gisten zou ik niet onnodig metingen gaan doen. Meet aan het eindenodg maar eens. Het mooiste ingredient istoch geduld 😁
-
Robbert replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie mooi zo .
Was ook nodig om warmer te zetten .
Nu zal het ook mooier verlopen. -
Munckerik replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie het stond ook wel iets te koud. Was wel een mooie temperatuur voor een pils vergisting.
-
Robbert replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie je kunt beter de temperatuur omhoogbrengen .
15 gr is voor veel gisten te koud en het zal traag werken of stilvallen .
-
Stookforum replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie 15 graden is voor de meeste gisten aan de koude kant. Dit vertraagt de gisting aanzienlijk en kan er ook voor zorgen dat de gisting voortijdig stil komt te vallen. Ik zou voor minimaal 20 graden gaan, huiskamertemperatuur. Dit… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie opgewarmd ? Je gistton staat toch niet te koud he ?
-
Munckerik replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie die belletjes zijn CO2 belletjes. Het mooiste ingredient is geduld.
-
Munckerik replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie hier maak je een denkfout. Je hebt geen start SG gemeten en momenteel zie ik dat het SG om en nabij de 1.030 is. Was je start SG 1.060 en zou je nu gaan stoken dan klopt de berekening…. Read more»
-
Munckerik replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie temperatuur waarop de hydrometer geijkt is staat meestal op de hydrometer vermeld. Vaak is di inderdaad 20ºC
-
Robbert replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie een voorloop scheiden doe je op moment dat de uitstroom mooi helder is , smaken aangenamer ruiken en proeven .
Kan eventueel nog wel scherp zijn maar je proeft en ruikt duidelijk een keren in smaak .
-
Munckerik replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie Dat is inderdaad een hydrometer om het SG meet te meten. Als je start met de vergisting meet je het en als je denkt dat de vergisting voorbij is meet je nog eens. Het verschil tussen start SG en… Read more»
-
Munckerik replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie even verkleinen dan 😉
-
Reno replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie Bij vergisting komt co2 vrij en aangezien co2 zuurstof verdringt gaat de vlam uit. Dus dit kan je enige informatie geven over de stand van je gisting proces.
-
Munckerik replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mullie ik denk dat je een foto hebt proberen toe te voegen maar ik zie niets. Gistvat mag je wel openmaken om een sample te trekken. Beste is ook een vergistingsvat met een kraantje om een sample te nemen dan… Read more»
- Meer laden