Vond forum berichten leuk

RE: Vraagje

@mullie weggooien

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Vraagje

@mullie hoy, Ik meet meestal tweemaal, dat is juist voor dat ik de gist er bij doe, en juist voor het stoken als ik het in mijn ketel wil doen. Voor de rest laat ik de emmer mooi dicht. groetjes D...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Vraagje

@mullie geduld is het kostbaarste ingrediënt 😁

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Vraagje

@mullie lekker even door laten gisten 😊

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Vraagje

@mullie ...... tja dat is zo niet te zeggen, als je niets meer hoort kan het nog best aan het gisten zijn. Als het nagenoeg stil is dan nog even SG meten.

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Vraagje

@mullie als het lekker staat te gisten zou ik niet onnodig metingen gaan doen. Meet aan het eindenodg maar eens. Het mooiste ingredient istoch geduld 😁

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Vraagje

@mullie mooi zo . Was ook nodig om warmer te zetten . Nu zal het ook mooier verlopen.

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Vraagje

@mullie het stond ook wel iets te koud. Was wel een mooie temperatuur voor een pils vergisting.

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Vraagje

@mullie 15 graden is voor de meeste gisten aan de koude kant. Dit vertraagt de gisting aanzienlijk en kan er ook voor zorgen dat de gisting voortijdig stil komt te vallen. Ik zou voor minimaal 20 grad...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Vraagje

@mullie die belletjes zijn CO2 belletjes. Het mooiste ingredient is geduld.

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Vraagje

@mullie hier maak je een denkfout. Je hebt geen start SG gemeten en momenteel zie ik dat het SG om en nabij de 1.030 is. Was je start SG 1.060 en zou je nu gaan stoken dan klopt de berekening. 1.030 ...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Vraagje

@mullie temperatuur waarop de hydrometer geijkt is staat meestal op de hydrometer vermeld. Vaak is di inderdaad 20ºC

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Vraagje

@mullie Bij vergisting komt co2 vrij en aangezien co2 zuurstof verdringt gaat de vlam uit. Dus dit kan je enige informatie geven over de stand van je gisting proces.

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Vraagje

@mullie een voorloop scheiden doe je op moment dat de uitstroom mooi helder is , smaken aangenamer ruiken en proeven . Kan eventueel nog wel scherp zijn maar je proeft en ruikt duidelijk een keren in...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Vraagje

@mullie Dat is inderdaad een hydrometer om het SG meet te meten. Als je start met de vergisting meet je het en als je denkt dat de vergisting voorbij is meet je nog eens. Het verschil tussen start S...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
Pagina 1 / 2