Forum antwoorden aangemaakt
RE: Roze gin @robbert het is melk troebel. Hoe moet ik dat dan doen klaren met vislijm? alvast bedankt |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Roze gin Ik heb ook een vraag over kleur . Als ik een gin maak met een mix van kruiden dat ik laat macereren en daarna stook is het destilaat helder. Vanaf ik er water bijgiet om het te verdunnen naar 40% ... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken vraag Als ik met mijn refractometer appelsap meet en met mijn sg dobber ook is het net resultaat hetzelfde nu daar net, heb ik mijn mellase gemeten met refractometer 1040 en met de dobber 102... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken @rumo ok bedankt heb ik al gevonden top |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Melasse zuiveren @rumo jij gebruikt ook mout in je recept he , verwarm je de mout dan mee tot 85° en daar houden voor 20 minuten? en de volgende dag mout mee in het vergistvat |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken @rumo alvast bedankt voor de vele tips maar tot welke SG gaat jou gist dan door ? en welke manier gebruik jij om je eigen gist te kweken die van Robbert hieronder of die van Robbert in de link v |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken @rumo bedankt voor je antwoord Maar ik weet niet hoe ik daar moet aan beginnen. Heb je misschien een stappenplan? ik gebruik steeds rum gist van still spirits maar zelden volledige vergisting gehaa... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Hey jongens wat is volgens jullie nu de beste Gist voor melasse? |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken @robbert waar kan ik ergens vinden hoe ik een giststarter moet maken voor rum 😜 |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken @robbert welke voeding stel je dan voor ? want dacht dat bij STILL SPIRITS – CRAFT RANGE DISTILLER’S YEAST – RUM GIST – 20 G geen extra voeding meer nodig was ? en alles al aanwezig was in de verpakki... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken @robbert is het dan een oplossing om extra gist toe te voegen ? |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken @robbert dunder 2 L van vorige stook ( hetgeen dat nog in de ketel zat na stook) is dit niet juist? melasse niet gekookt 7l water aan de kook gebracht, overgeheveld naar gistingsvat 3,5 liter melasse... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken @alchemist hoeveel g moet ik dan bijvoegen moet ik het dan omroeren of niet ? alvast bedankt voor alle info |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken @alchemist is dit hetzelfde als baking soda? |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken @alchemist Ph net gemeten is dit ok gist rietsuiker Melasse dunder PH op 5/12 SG OP 5/12 SG op 9/12 SG op 13/12 PH op 13/12 TON1 STILL SPIRITS – CRAFT RANGE DISTILLER’S Y... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |