Forum antwoorden aangemaakt
RE: stoken met appelpulp @robbert ennu? wat gaat dit worden? Helemaal niks of komt er een soort au de vie uit die wel te drinken is? Nou ja, ik merk t vanzelf natuurlijk. En omdat er veel valappels bij waren had ik een enorme... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
stoken met appelpulp Goedemorgen, Gisteren appels voor de cider geperst, maar vond t zonde om de pulp weg te gooien. Die nu met pecto enzym, gist en water weggezet om te verstoken. Kun je hier nog calvados van krijgen of ... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
iemand een stappenplan cider maken van eigen appels Hi, ik weet dat er eea geschreven is over cider maken maar ik zie nergens een recept van kop tot staart. op www.cidervoorieder.nl best wel een helder overzicht met een paar keuzes (wel/niet pasteurise... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka Inmiddels een zondagje gestookt (tijdrovend klusje) en wederom wat vragen: Ik heb in de ketel ongeveer 20-25 liter gedaan zonder de prut 1. fles 1 (na de voorloop) was verbazingwekkend lekker. 2. Daar... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @haak HAha. Valt mee maar nu zich wat schimmel aan t vormen is krijg ik beetje haast. Wil voorkomen dat t wegschimmelt. |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @robbert en kun je t gistingsproces versnellen? |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka We hebben inmiddels een mooie ketel via stookwinkel. De pruimen staan nu 4 weken te gisten en heb net een test gedaan met vlammetje maar die gaat gelijk uit. Maw niet uitgegist. komen kleine plekjes s... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @robbert oke. niet t antwoord wat ik wilde horen, maar de ketel zit nog in de verpakking. wellicht kan ik nog terug. Je noemt er een aantal... ik heb dus 1x per jaar 30-40 kg pruimen en verder wil ik... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @robbert Dag Robbert, dank voor je bericht. Ik heb nu idd ook gebruik gemaakt van de enzymen. Ik heb wel nog een vraag aan je: ik had André (ook op dit forum) langs en hij gaf aan dat mijn ketel: (ale... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Van start met pruimen eau de vie, even checken En ik ben nog wel benieuwd hoe je weet dat t gisten klaar is? De trick die ik hier had gelezen was dat je moest wachten tot de pitten naar de bodem waren gezakt. Maar als je die eruit haalt, gaat die ... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Van start met pruimen eau de vie, even checken @haak je vroeg me al in een berichtje om een keer af te spreken! woon idd inNieuwersluis bij de A2. Leuk. Ik kan alleen geen bericht terugsturen (not autorised..) dus anders ff een mailtje naar huiber... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka Ik heb de pruimen trouwens niet van te voren gestoomd helaas |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka oke! dank voor alle antwoorden. Ik ga dit weekend zo veel mogelijk pitten eruit vissen dan en gooi suiker en gist erbij. Meer water kan al wil ik graag zo veel mogelijk de smaak van pruim vasthouden. ... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka Dag allemaal, ik ben nieuw op dit forum. Woon 'gewoon' in midden nederland, maar heb wel een boomgaard met pruimen en moesappelen. Ik wil graag palinka maken (1 keer in Hongarije een erg leuke dag aan... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |