Forum antwoorden aangemaakt

RE: Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier

Bedankt voor de uitleg. Ik ga een deel overhevelen voor wijn en de rest met rust laten.

In forum Spirits

5 jaar geleden
RE: Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier

Ik volg de adviezen op van mijn vader, een ervaren wijnmaker.Het roeren noemt hij Batonneren (rond husselen) houdt het bezinksel van gistcellen na alcoholische gisting in contact met de wijn. Zo krijg...

In forum Spirits

5 jaar geleden
RE: Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier

De eerste dag heb ik mijn gistkast op 20 graden gezet, de volgende dag was de vergisting op gang gekomen en heb ik de temperatuur terug gebracht naar 17 graden. Vervolgens 3x om de dag gistvoeding toe...

In forum Spirits

5 jaar geleden
RE: Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier

Gisteren begonnen aan de verwerking van 5 liter druiven concentraat. Aangelengd tot 25 liter met een SG van 1059. Met suiker aangevuld tot een SG van 1074. Vervolgens sulfiet toegevoegd om de eventuel...

In forum Spirits

5 jaar geleden
RE: Porto (notenwijn) recept

1 KG suiker vermeerderd het volume met 618 ml. Dus 350 gr met 216 ML.

In forum Recepten

5 jaar geleden
RE: Frambozen Schnapps van diepvries frambozen

Geinspieerd door dit topic heb ik vandaag een emmer frambozenwijn neergezet om een mooie frambozen borrel van te maken. Dan heb ik straks naast mijn appel en kers ook nog frambozen Eau de vie. Net moo...

In forum Spirits

5 jaar geleden
RE: Porto (notenwijn) recept

Door de suiker zal het volume nog iets toe nemen. 350 gram suiker en 6 a 9 noten

In forum Recepten

5 jaar geleden
RE: Porto (notenwijn) recept

In forum Recepten

5 jaar geleden
RE: Porto (notenwijn) recept

Ik zou deze noten sowieso nog gebruiken. Of je ze kan invriezen weet ik niet, ik zou het niet doen. Mensen met een notenboom kunnen meestal wel wat noten missen, zeker als je ze een flesje port beloo...

In forum Recepten

5 jaar geleden
RE: Porto (notenwijn) recept

Je gebruikt dus 2 a 3 noten per liter. En ik gebruik 110 gr suiker per liter. Maar ik heb een zoute Spaanse wijn als basis, is je basis minder zoet gebruik je meer. Maar ook dat is natuurlijk afhankel...

In forum Recepten

5 jaar geleden
RE: Porto (notenwijn) recept

Sorry ik zal volgende X een ander kladblokje pakken 🙂

In forum Recepten

5 jaar geleden
RE: Porto (notenwijn) recept

Je bent trouwens wel aan de late kant. In de bolster moet wel al de noot gevormd zijn maar je moet de bolster nog wel door kunnen prikken / snijden.

In forum Recepten

5 jaar geleden
RE: Porto (notenwijn) recept

Witte port is trouwens vrij lastig. Wordt vlug bruin door oxidatie. Als iemand hier een tip voor heeft hou ik mij aanbevolen.

In forum Recepten

5 jaar geleden
RE: Porto (notenwijn) recept

Oftewel, zoals op het voorbeeld:

In forum Recepten

5 jaar geleden
RE: Porto (notenwijn) recept

Stel je wilt 5 liter vloeistof van 20% alcohol: Voeg hier 560 gram suiker aan toe en 10 hele noten en nog een par doormidden gesneden noten. Suiker is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van de wij...

In forum Recepten

5 jaar geleden
Pagina 5 / 10