Vond forum berichten leuk
RE: Appels vergisten @pastoriestoker appels mogen wat traag vergisten . Dat is zelfs beter voor aroma , smaak. Maar Gist houd niet van schommelingen daardoor krijg je meer last van azijnzuur vorming . Maar Temperatuur ... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Afdichten stookketel Met instorten bedoel ik percentage van je uitstoom (distillaat) mee idd. Ik denk idd dat de weg te ver is met te weinig vulling, maar zoals aangegeven is dat speculatie... Ik denk als je 2e stook met ... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Robbert's Tiny Projects @pastoriestoker wanneer ik even achterwaarts redeneer lees ik dat je bij de eerste stook 4 liter alcohol van 40% hebt overgehaald. Op 25 liter is dat 6,4% in de stookwijn, dit zal hoger geweest zijn o... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Afdichten stookketel @pastoriestoker hydrometer geschikt voor S.G. waarde, ik weet even niet of er zijn met een ingebouwde thermometer zoals de alcohol versie, anders moet je een lichtelijke correctie doen voor de tempera... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Afdichten stookketel @pastoriestoker bij de koppelingen doe ik de teflon tape over het conische gedeelte. |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Afdichten stookketel Foto was te groot, poging 2 teflon.png |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Afdichten stookketel @pastoriestoker Ik heb een soortgelijk model, alleen wat kleiner en ik voeg op alle verbindingen teflon tape toe, net zoals toegevoegde foto laat zien. Ik heb je bericht in het andere topic gelez... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Afdichten stookketel @pastoriestoker Wat je eens kan doen is wat water in de ketel aan de kook brengen. Dan, als het kookt, een zeepsopje om de schroefkoppelingen aanbrengen om te zien of het ergens uit de ketel "lekt"? H... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Sourmash, bourbon en moonshine. @pastoriestoker 1 kilo mout bevat ongeveer 840 -850gr suiker. Een goede vergisting heb je 5,5 kilo suiker op 25 liter ! Als je suiker gaat stapelen zullen de meeste gisten boven een sg van 1100 de br... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |