-
Robbie antwoordde op het onderwerp "Vintage Badel Sljivovica Old Plum Brandy" – 4 jaren geleden
@patbolk lekker hoor, genieten. Daarna lekker wat vlees van de bbq 😉 Denk aan cevab cici ( de gehaktrolletjes ) Uvijac (kip gevuld met kaas spies omwikkeld met spek) Sharska Pljeskavica ( half om half gehakt gevuld met kaas… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen….." – 4 jaren geleden
@patbolk hoger op meten werk je meer op de dam temperatuur waarop het over komt . De lager geplaatste thermometer eerk je meer richting de kook temperatuur van de vloeistof . Heeft allebij voordeel maar is ook hoe werk je… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen….." – 4 jaren geleden
@patbolk grappige plek de temp. Ik heb hem indd in het tussenstuk.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vintage Badel Sljivovica Old Plum Brandy" – 4 jaren geleden
@patbolk gewoon lekker opdrinken of met vanilleijs , noten en fruit er een pruimen sorbet mee
-
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen….." – 4 jaren geleden
@patbolk welkom unne echte limbo, en dich hubst un moj potke.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren geleden
@patbolk gebruik schone melasse mag ook rietsuiker melasse zijn . Daaruit stook je de drank en dat voeg je toe aan de granen alcohol .
3: 1 tot 1:1 wordt wel gebruikt .
Als variant kun je ook melasses mee vergisten. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 1 maand geleden
@patbolk ja geduld is een heel belangrijk punt bij dranken maken . Ja er is wel verschil in Jenever en korenwijn . een korenwijn is in de regel iets sterker dan Jenever. En gemaakt van gerst , mais en rogge… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 1 maand geleden
@patbolk ja het kan zeker nog steeds gisten . Dat geborrel van een waterslot is een bijkomstigheid . Een waterslot is niets anders dan een stankafsluiter en GEEN indicator betreft vordering gisting . Wanneer er minder druk is zal de… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen….." – 4 jaren, 1 maand geleden
@patbolk Klinkt als een goed plan 👍
Vroeger daar wel gelachen ja, gebeurden aparte dingen.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen….." – 4 jaren, 1 maand geleden
@patbolk dan wonen we niet zo gek ver van elkaar, een minuutje of 5 met de auto.
Mariaberg ben ik al een tijd niet meer geweest, voordat alle huurhuizen gesloopt werden daar kwam ik er nog wel eens. -
Stephan antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen….." – 4 jaren, 1 maand geleden
@patbolk hoeft niet hoor, kan gewoon hier. Als je 7 berichtjes/antwoorden hebt geplaatst kun je foto’s uploaden.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen….." – 4 jaren, 1 maand geleden
@patbolk haha dat ligt eraan wie je het vraagt. Voor mij is de verkeerde kant die van Wyck.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen….." – 4 jaren, 1 maand geleden
@patbolk Ai ai ai 🤣 kins neet alles höbbe.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen….." – 4 jaren, 1 maand geleden
@patbolk welkom op het forum .
Leuk dat je al zo enthousiast bezig bent .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 1 maand geleden
@patbolk in principe zou een keuken zeef afdoende zijn .
Ja je kunt verhoudingsgewijs Inderdaad wisselen .
Je kunt ook iets schuiven in rogge en mais iets verhogen hierdoor krijg je iets zachtere smaak .