Vond forum berichten leuk
Beerenburger kruidenbitter recept recept 10 liter alcohol 90% 400 gram kalmoes 150 gram gentiaanwortel 50 gram gemberwortel 20 gram geelwortel 150 gram citroenschil 150 gram sinasappelschil 10 gram kaneel 40 gram engelwortel 40 gram z... |
In forum Recepten |
7 jaar geleden |
RE: Zelf bouwen Een schenkkan IMG_0626.jpeg |
In forum Mijn installatie |
1 jaar geleden |
RE: Zelf bouwen Een koperen vaatje was het eerst IMG_0628.jpeg |
In forum Mijn installatie |
1 jaar geleden |
RE: Zelf bouwen Mijn eerste hoedje IMG_0629.jpeg |
In forum Mijn installatie |
1 jaar geleden |
RE: Zelf bouwen Flensje gezaagd voor koperenbuis 31/2” IMG_0637.jpeg |
In forum Mijn installatie |
1 jaar geleden |
RE: Zelf bouwen Hallo Peet, Goed plan om zelf een helm of hoed voor je 10liter boilertje te maken. Voor materialen kan je het beste terecht bij de oudijzerboer ende kringloopwinkel. Een potje, schenkkan of koffiepot ... |
In forum Mijn installatie |
1 jaar geleden |
RE: Zelf bouwen @peet een 10l heeft een gat van ongeveer 90. dan zou je een hoed kunnen maken van 80mm diameter en 102 tot 152 mm hoog . |
In forum Mijn installatie |
1 jaar geleden |
RE: 25 liter Cans Melasse met gratis Fermenter 🙂 @peet ja hoor. Ik zorg dat ik er om 10.00 ben 😀 |
In forum Vraag en aanbod |
2 jaar geleden |
RE: 25 liter Cans Melasse met gratis Fermenter 🙂 @peet laat maar weten wanneer het lukt, we komen er wel uit 🙂 |
In forum Vraag en aanbod |
2 jaar geleden |
RE: Op een zonnige zondag gin uit de thumper De gin was bijna op dus tijd om een klein stookje met mijn vorige week gemaakte koperen thumper te doen. Sleedoornpruimpjes een nachtje in de week samen met de benodigde kruiden en zondag een stookje ... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: rum mash zakte In @peet dat moet zo goedkomen dan . |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: rum mash zakte In @peet brox van 10 zou een sg van rond 1040 zijn dus nig niet volledig klaar . De belletjes laten zien dat gisting nog actief is Misschien al iets te lang gewacht alvorens vlam test waardoor de co2... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: rum mash zakte In Geen idee wat Brix is, maar het is mij wel bekend dat de dichtheid/het soortelijk gewicht van melassevergisting erg hoog is. Dat komt door de vele zouten en onvergistbare bestanddelen in melasse en he... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: rum mash zakte In @peet brix is als plato en sg waarde van dichtheid/ soortelijk gewicht. Zakt het suikergehalte zakt brix / sg .dus het klopt dat jou brix nu lager is dan in begin De gisting is in eerste dagen altijd ... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Welke ingrediënten om gin te maken en welke dosering? Wie kan mij helpen @janman gin maak je uit basis van graan alcohol . En behoort gestookt een potstill. oude basis recept van Gin zoals In de manuals uit industrie. nodig voor 5 l Gin : 45 l water , 7,2. kilo grof rogge... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |