Vond forum berichten leuk

RE: Zelf bouwen

Een schenkkan  IMG_0626.jpeg

In forum Mijn installatie

7 dagen geleden
RE: Zelf bouwen

Een koperen vaatje was het eerst  IMG_0628.jpeg

In forum Mijn installatie

7 dagen geleden
RE: Zelf bouwen

Mijn eerste hoedje  IMG_0629.jpeg

In forum Mijn installatie

7 dagen geleden
RE: Zelf bouwen

Flensje gezaagd voor koperenbuis 31/2”  IMG_0637.jpeg

In forum Mijn installatie

7 dagen geleden
RE: Zelf bouwen

Hallo Peet, Goed plan om zelf een helm of hoed voor je 10liter boilertje te maken. Voor materialen kan je het beste terecht bij de oudijzerboer ende kringloopwinkel. Een potje, schenkkan of koffiepot ...

In forum Mijn installatie

7 dagen geleden
RE: Zelf bouwen

@peet een 10l heeft een gat van ongeveer 90. dan zou je een hoed kunnen maken van 80mm diameter en 102 tot 152 mm hoog .

In forum Mijn installatie

7 dagen geleden
RE: 25 liter Cans Melasse met gratis Fermenter 🙂

@peet ja hoor. Ik zorg dat ik er om 10.00 ben 😀

In forum Vraag en aanbod

7 maanden geleden
RE: 25 liter Cans Melasse met gratis Fermenter 🙂

@peet laat maar weten wanneer het lukt, we komen er wel uit 🙂

In forum Vraag en aanbod

8 maanden geleden
RE: Op een zonnige zondag gin uit de thumper

De gin was bijna op dus tijd om een klein stookje met mijn vorige week gemaakte koperen thumper te doen. Sleedoornpruimpjes een nachtje in de week samen met de benodigde kruiden en zondag een stookje ...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: rum mash zakte In

@peet dat moet zo goedkomen dan .

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: rum mash zakte In

@peet brox van 10 zou een sg van rond 1040 zijn dus nig niet volledig klaar . De belletjes laten zien dat gisting nog actief is Misschien al iets te lang gewacht alvorens vlam test waardoor de co2...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: rum mash zakte In

Geen idee wat Brix is, maar het is mij wel bekend dat de dichtheid/het soortelijk gewicht van melassevergisting erg hoog is. Dat komt door de vele zouten en onvergistbare bestanddelen in melasse en he...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: rum mash zakte In

@peet brix is als plato en sg waarde van dichtheid/ soortelijk gewicht. Zakt het suikergehalte zakt brix / sg .dus het klopt dat jou brix nu lager is dan in begin De gisting is in eerste dagen altijd ...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Welke ingrediënten om gin te maken en welke dosering? Wie kan mij helpen

@janman gin maak je uit basis van graan alcohol . En behoort gestookt een potstill. oude basis recept van Gin zoals In de manuals uit industrie. nodig voor 5 l Gin : 45 l water , 7,2. kilo grof rogge...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
Op bezoek bij : - x -

Ik weet niet exact hoelang ik nu op dit stook forum te gast ben (Edit Nim: 24 december 2017) ,maar mijn deel van thuis distilleren is ongeveer nu 40 jaar . Ik begin waren mijn contacten schaars en uit...

In forum Het Café (praathuis)

4 jaar geleden
Pagina 1 / 3