Forum antwoorden aangemaakt

RE: Eerste stook achter de rug.

Hoi Jens, Ik heb (bijna) hetzelfde gedaan als jij; en ik denk dat een restje likeur (maar dan liefst niet meer dan n halve fles) op een liter of 5 'cheap wine' wonderen doet. En zoals je in dat dra...

In forum Stookforum

8 jaar geleden
RE: Wodka maken van graan ( zonder suiker)

Kijk, dat de wodka met helm en alembiek-arm lekkerder is geloof ik onmiddellijk hoor, geniet er van en gefeliciteerd met de aankoop!. Waar ik erg benieuwd naar ben is naar je opbrengst, hoeveel liter ...

In forum Spirits

8 jaar geleden
Ginnyver

Soms heb je dat zomaar ineens, een ingeving, een spontane inval, en dat je denkt; als ik dat nou zou proberen, zou het dan lekker zijn? Ik heb het uitgeprobeerd en het is lekker - althans: ik vind het...

In forum Recepten

8 jaar geleden
RE: Wodka maken van graan ( zonder suiker)

Ik bedoelde ook dat de soort gist vermoedelijk nogal bepalend is voor de smaakbeleving, niet zozeer omdat dit voorgeschreven is bij een bepaald type drank. En voor dumo is het dè kans om een nieuwe n...

In forum Spirits

8 jaar geleden
RE: Wodka maken van graan ( zonder suiker)

Volgens mij mag je whisky pas whisky noemen als het gerijpt is op hout - hoewel de Amerikanen ook 'corn whisky (mais), rye whisky (rogge) etc maken dat niet in alle gevallen hoeft te rijpen. Jenever e...

In forum Spirits

8 jaar geleden
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!

Je 'pusht' gewoon de meegeleverde slangetjes om te connecten, simpeler kan het eigenlijk niet

In forum Mijn installatie

8 jaar geleden
RE: we zijn in het café,dus bar babbels.

Chris, je maakt wel echt het hele stookforum retejaloers zo.... (dat doe je goed dus) - geniet er van en neem er nog eentje 🙂

In forum Het Café (praathuis)

8 jaar geleden
RE: Wodka maken van graan ( zonder suiker)

Ik heb begrepen dat je iets pas Jenever mag noemen als het in aanraking geweest is met een jeneverbes (meestal samen met andere kruiden) - en hetzelfde geldt voor Gin. Dus volgens mij hebben we het hi...

In forum Spirits

8 jaar geleden
RE: Whisky volgens stookTV

Monoblock; jouw aanpak is denk ik niet heel veel 'moeilijker' dan de mijne dus ik ben heel benieuwd (waar koop je zo'n mooi koelvat en wat kost dat bijv.). Tot nu toe meet ik geeneens temperatuur, laa...

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Whisky volgens stookTV

Ik heb de temperatuur nog niet opgenomen en doe het dus min of meer 'op de gok' - dat is in feite ook wat de 'methode Stook-TV' inhoudt (wat mij betreft dan). Ik heb alle respect voor het beter contro...

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Whisky volgens stookTV

Oh, ik vergeet te zeggen dat ik de mout dus niet meer in de blender gooi maar met de schrootmolen schroot in deze werkwijze (geen onbelangrijk detail).

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Whisky volgens stookTV

Na twee keer een mash gemaakt te hebben volgens 'methode StookTV' heb ik nu mijn derde mash op een andere manier opgezet, een soort 'hybride' variant. Methode StookTV is het blenderen van de mout en v...

In forum Stooktips

8 jaar geleden
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!

Nooit meer schoonmaken lijkt mij dus net zo merkwaardig als veel te vaak (of te grondig) schoonmaken eigenlijk, ik zou het advies van fabrikant/leverancier gewoon volgen. Mijn koperen ketel kwam overi...

In forum Mijn installatie

8 jaar geleden
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!

Ik ben beslist geen deskundige maar volgens mij loopt de alcohol (die je sterk verdunt en dan drinkt) aan de binnenkant van die spiraal/condensator. Mocht daar ook kopergroen aanwezig zijn dan kan het...

In forum Mijn installatie

8 jaar geleden
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!

Hoi Bouwkunde, Er zit een 'Instruction Manual' bij (en een quick guide). Stoken met de reflux is iets anders als met de alembiek, maar in beide gevallen geldt dat de T500 ketel enkel een aan/uit knop ...

In forum Mijn installatie

8 jaar geleden
Pagina 3 / 6