-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 1 maand geleden
@prutsstoker paar jaar geleden heb ik een topic neergezet hier “paar voorkomende problemen”. En topic ” Klaren , ontgeuren en smaakverbeteren -vervuiling .” Had ik in 2018 geplaatst.
Hierin heb ik meerdere veelvuldig gebruikte methodes beschreven. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 1 maand geleden
@prutsstoker natriumbicarbonaat is een product wat geur ,kleur en smaak jan reduceren. Hoewel het met een normaal suiker beslag onmogelijk is bijsmaak te hebben gebeurt het bij sommige stokers door toch gebruik van inferieure gist of andere foute producten of… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 1 maand geleden
@prutsstoker eetlepej per liter .
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 1 maand, 1 week geleden
@prutsstoker ik snap dat water distilleren niet je hobby is 😆 maar je had volgens mij 2 vragen wat is de definitie van neutraal water en hoe maak ik mijn ketel schoon. Antwoord 1 er zit een luchtje en smaakje… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 1 maand, 1 week geleden
@prutsstoker Dat neutraal betekent dat een drank naar niets smaak is een veel voorkomende fout. Neutrale alcohol heeft een smaak en die is vaak te sterk voor mensen die drank stoken idealiseren. Maar ook water heeft een smaak en in… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Geur en bewaring van rietsuikermelasse." – 6 maanden, 1 week geleden
@prutsstoker meteen dergelijke ketel behoud je voldoende smaak om nog een keer over te halen.
Dus als smaak niet helemaal bevalt kun je dat doen . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Geur en bewaring van rietsuikermelasse." – 6 maanden, 1 week geleden
@prutsstoker wat voor ketel heb je gebruikt? Het hangt van soort ketel af wat de beste manier van destilleren is. Een 2 e fij stook kan inderdaad Soms kan het beter zijn in ,2 x soms in 3 x . … Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Geur en bewaring van rietsuikermelasse." – 6 maanden, 1 week geleden
@prutsstoker het ruikt idd erg sterk, de een vind het lekker ruiken(ik) naar appelstroop als je het kookt en een ander vind de lucht smerig(zoon) hahaha ik heb een open kan wel eens 6 maanden bewaard en was nog prima… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Geur en bewaring van rietsuikermelasse." – 6 maanden, 1 week geleden
@prutsstoker bewaar tijd hangt af van kwaliteit van de melasse. Wanneer melasse 70 of liever nog 80 Brix is kun je deze goed afgesloten jaren bewaren. Bij deze waarde kunnen micro organismen er niet in overleven. Siroop voor voedsel industrie… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid zoekt wijze raad over minder goede vergisting van een simpele suikerwash." – 10 maanden, 1 week geleden
@prutsstoker moderne verse bakkersgist met goede voeding , in goed milieu kan tenminste 9,6 % halen. Met goede pitch en temperatuur ook nog hoger.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid zoekt wijze raad over minder goede vergisting van een simpele suikerwash." – 10 maanden, 3 weken geleden
@prutsstoker zoals je zelf al zegt het eind sg was 1028 suiker zou pas op 990 uitgegist horen te zijn. D.w.z. dat bij totale uitgisting had er nog 4,9 % uit kunnen komen. Je start s.g is voor meeste gisten… Meer lezen»