Forum antwoorden aangemaakt
RE: Alsem (Artemisia) Bedankt Rumo Het proberen waard. Ik heb dranken die hier nu al meer dan 10 jaar rijpen maar dat waren dranken die me beloftevol leken. Uiteraard niet met papier in de hals want dan zou er na 10 jaar w... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 week geleden |
RE: Alsem (Artemisia) Hi Robbert Zo na 2 weken extra maceratie : Kleur volledig veranderd in amber. Mooie kleur Hoofdnoot van de smaak volledig omgeslagen naar bitter, gentiaan, kruidig. Redelijk boeket, dragon komt nog s... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 week geleden |
RE: Alsem (Artemisia) Hi Robbert Hier tasting notes na 16 dagen maceratie (in het donker). Zonder toevoeging suiker. Kleur : groenig amber. Aanzet : Puur dragon. Hoofdnoot : zoeterig, lichte anijssmaak, dragon. Niet... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 weken geleden |
RE: Kleine batch Hi Wat een prachtig keteltje. Origineel afsluitmechanisme. Tiptop braseerwerk Graag foto van andere creaties. |
In forum Het Café (praathuis) |
4 weken geleden |
RE: Eenvoudig recept gezocht. Shalom Bert Als het je eerste keer stoken was, kan je het best niet te ver zoeken. Eenvoud en langzaam je weg zoeken in het oerwoud van smaken om zo verder op te bouwen Ga naar het dichtsbijzijnde t... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 maand geleden |
RE: Eenvoudig recept gezocht. Hi Wat is voor jou lekker ? Zoet ? Droog ? Kruiden ? Likeur ? etc Met 1,5l neutrale alco kan je alle kanten mee uit |
In forum Het Café (praathuis) |
1 maand geleden |
RE: Alsem (Artemisia) Hi Robbert Bedankt voor recept. Lijkt me interessant. Citroen+Anijs+Dragon Combinatie Ga ik eens proberen. Heeft die drank een naam ? |
In forum Het Café (praathuis) |
1 maand geleden |
RE: Alsem (Artemisia) Hi Robbert Eerst en vooral : hoop het beste met je gezondheid. Hoop geen problemen met de lever 🙂 Genoteerd voor de kruiden. Zal in de vakantie eens in de bergen gaan plukken. Op voorhand dank voo... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 maand geleden |
RE: Alsem (Artemisia) Robbert, Vraagje over Dragon. Heb je in je oude recepten een (alcoholisch) drankje dat op basis van dt kruid gemaakt is ? Het heeft een anijsachtige smaak dus per definitie wel nuttig om mee te gaan... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 maand geleden |
RE: Alsem (Artemisia) "Alsem Uit noord Frankrijk, België, Nederland, Denemarken grootste deel van Duitsland is eigenlijk gewoon te slecht voor een goede absint of iets dergelijks van te maken. " Hi Robbert, Ik kweek Al... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 maand geleden |
Alsem (Artemisia) Artemisia Wel, het is moeilijk om de aardappel te overtreffen. Die geeft ons friet en wodka. Alhoewel, rogge geeft ons brood, bier en whiskey. Over opium, morfine, heroine en maanzaad zullen we het ... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 maand geleden |
RE: Kolom vulling Hi Misschien dient het vermeld te worden dat iedere opvulling van een kolom, steeds een verhoogd risico betekent. Oppassen met schuimende wash die kan opborrelen en de kolom verstroppen. Niet echt ge... |
In forum Mijn installatie |
1 maand geleden |
Daar is de lente Voor degene die oud genoeg zijn, liedje van de jaren 70, Daar is de lente De Fallus impudicus staat al in bloei Etc Alleszins, rabarbar komt uit, absinth (artemisia) is al plukklaar, dille schiet uit ... |
In forum Het Café (praathuis) |
2 maanden geleden |
RE: Kleine batch Wel, als ik alles hier lees denk ik dat een mini 5liter keteltje met snelkoppelingen voor water en met gasverwarming, meer aangewezen is voor hetgeen il wil doen. Veelzijdiger en mits goede snelkoppel... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 maanden geleden |
RE: Kleine batch Shalom Robbert Een originele benadering. Iets om over na te denken. Persoonlijk ben ik gestopt met het gebruiken van kristallen glazen, omdat er net te veel lood inzit. Kristallen karaffen zouden ee... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 maanden geleden |