Forum antwoorden aangemaakt
RE: Kleine batch Is die kop daar niet gesoldeerd met lood of is dat slechts een indruk ? |
In forum Het Café (praathuis) |
3 maanden geleden |
RE: Kleine batch Ik zou die airstill dus ook alleen gebruiken voor experimentele fijnstook. Om bv extracten te maken voor bitters bv. Gewoon omdat je het zonder probleem in je leefruimte kan doen en ook omdat het niet... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 maanden geleden |
RE: Kleine batch Dit keteltje van Robbert is anders ook leuk en, op het eerste zicht, nogal veelzijdig |
In forum Het Café (praathuis) |
3 maanden geleden |
RE: met smartstill van het padje Hier is het filmpje van El Maestro Airstill |
In forum Het Café (praathuis) |
3 maanden geleden |
RE: Kleine batch Of als er hier stokers zijn die zelf een 5l keteltje bouwden, alle fotos welkom. Je hebt nooit teveel inspiratie |
In forum Het Café (praathuis) |
3 maanden geleden |
RE: Kleine batch Hi Ter info : ik ben een fan van koper, RVS en glas. Dus ja, een 5l koperen ketel is zeer zeker veelzijdiger. en ik heb je filmpje gezien Robbert. Mooie verbetering die je aanbracht aan de airstill.... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 maanden geleden |
Kleine batch Voor kleine proefbatches of voor experimenten is een grote ketel vaak te omslachtig. Om maar te zwijgen over het te grote volume. Daarom misschien een airstill ? Eenvoudiger kan niet, denk ik. Heeft h... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 maanden geleden |
RE: Sg stop na 14 dagen op 1040 Shalom Willy Er van uitgaand dat je met de hobby pas begint. De vraag van Rumo, over gistvoeding komt misschien vreemd over. Echter, om 6 kilo suiker te vergisten tot alcohol, heeft de gist behoorlij... |
In forum Gist vragen |
4 maanden geleden |
RE: Sg stop na 14 dagen op 1040 Wachten, minstens nog een week. 10 a 15 graden is koud, ook voor bakkersgist. Vandaar trage fermentatie Wat fermenteer je ? Suiker met ??? |
In forum Gist vragen |
4 maanden geleden |
RE: Gelei vorming @manonh82 In dat geval : zie antwoord van Robbert hierboven. Misschien je recept even laten weten dan krijg je zeker richtlijnen over wat er foutliep. |
In forum Likeuren |
5 maanden geleden |
RE: Gelei vorming Hello Manon Kan je iets meer uitleg geven ? Is dit in je fermentatie of na het overhalen ? Of macereer je gewoon fruit en suiker in alcohol ? |
In forum Likeuren |
5 maanden geleden |
RE: krijg geen destilaat uit stook ketel Shalom Swabber Als ik je goed begrijp heb je een ketel van ongeveer 12 liter die een vloeistof met water + alcohol bevat. Je stookt en er komt stoom uit je alambiek ipv vloeistof.Je stookt van 20 tot ... |
In forum Stooktips |
5 maanden geleden |
RE: Beste wensen met recept Morgen zonnewende, dus opnieuw een jaar voorbij, maretak plukken en een goed gerijpt flesje uit de kelder halen. Aan iedereen heerlijke feesten gewenst en een (ongetwijfeld) uitdagend 25 gewenst. Shal... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 maanden geleden |
RE: Wodka Iemand ? Hi Robbert Lijkt me al iets meer haalbaar voor een leek. Ik heb bijna nul ervaring met actieve kool, krijg je daar smaken mee weg ? (Ik las eens dat bepaalde bourbon Jack Daniels ? door een dikke laag... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 maanden geleden |
RE: Wodka Iemand ? Bedankt voor de info Robbert. Ik denk echter dat ik me daar niet aan ga wagen. Het loont gewoon de moeite niet om zulk risico te nemen. Als amateur streef ik een zo natuurlijk mogelijk product na. ... |
In forum Het Café (praathuis) |
5 maanden geleden |