Forum antwoorden aangemaakt

RE: Dokter Oetker wordt serieus...

Shalom Dr oetker en welkom. Ik stook al 2 decennia op gas en heb tot op heden nog niets opgeblazen. Buiten stoken is niet handig wegens bv wind of regen. garage, tuinhuis of zolder (MET GOEDE VENTIL...

In forum Stel je even voor...

5 maanden geleden
RE: 2023 Wat heb je geleerd ?

Hi Rummy Zonnepanelen en een electrische kookplaat ? Wat is het volume dat je daar mee op temperatuur krijgt ? Ik ben een conservatieve gas-verbrander en sta versteld dat het lukt met zonnepanelen. ...

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
RE: 2023 Wat heb je geleerd ?

@robbert Shalom Robbert Alsem + Anijs + Curacao schillen lijkt me de beste combinatie. Macereren op 90 graden alco, dan overhalen met of een verlengde kolom of een reflux. 3 jaar rijpen. Voila, daar...

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
RE: 2023 Wat heb je geleerd ?

@rumo Hi Rumo Zelf stoken (en uiteraard koken) met ingredienten die je kweekt of in de natuur gaat zoeken, legt een band met de seizoenen, de natuur, onze omgeving en het bereiden van heerlijke echte...

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
RE: 2023 Wat heb je geleerd ?

@robbert Thanks Robbert De Alsem Artemisia Absinthium, groei ik in mijn tuin. Hier NoordFrankrijk/Belgie groeit dat heel goed en worden het forse struiken. Ik groei de plant weliswaar tegen een zuid...

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
RE: 2023 Wat heb je geleerd ?

Als uitsmijter een laatste observatie van 2023 Alsem (absinth) in een fruitfermentatie of een suikerfermentatie zal na overhalen onaangenaam doorkomen en het distillaat zal een bittere kleffe smaak he...

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
RE: 2023 Wat heb je geleerd ?

Hi Mana Vergist je de bramen of macereer je die ? Ik kan me moeilijk voorstellen dat indien je bramen en appelen (50/50) samen vergist om te stoken er nog iets van de bramensmaak doorkomt Of lukt je d...

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
RE: 2023 Wat heb je geleerd ?

Lukt nog steeds niet.

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
RE: 2023 Wat heb je geleerd ?

Hi Mijn druiven gaan naar productie van azijn en een beetje naar vergisting. (goede) wijn maken is aartsmoeilijk volgens mij. Blij dat het jou lukt.

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
RE: 2023 Wat heb je geleerd ?

Shalom Maestro Ik ben toch al meer dan 2 decenia bezig maar toch tracht ik ieder jaar een paar nieuwe zaken uit te proberen. Meestal is dat geen succes maar toch, je leert altijd iets bij dat vroeg of...

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
2023 Wat heb je geleerd ?

Et voila ! Het jaar is nagenoeg achter de rug. Zeker omdat de recente storm een massa mispels heeft afgerukt en dat we dus beginnen aan de laatste vruchtvergisting van het jaar. Dus even tijd voor e...

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
RE: Witte aanslag in hals en condensator

Thanks Robbert Ik heb hier de analyse van mijn kraanwater en dat bevat 137mg/l calcium 10 mg/l magnesium 13 mg/l sodium 51 mg sulfaten Dus dat magnesium verdampt aan 80 C en zet zich dan af in de kolo...

In forum Stookforum

6 maanden geleden
RE: Sidonie

Et voila. Heb de verschillende fermentaties overgehaald en ik kom tot hetvolgende resultaat Maceraat (niet overgehaald) niet echt geslaagd Fermentatie zonder suiker : Magere opbrengst, lichte kweepe...

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
RE: Witte aanslag in hals en condensator

Hi Robbert Vanwaar komt dat magnesiumzout ? Ciao

In forum Stookforum

6 maanden geleden
RE: Sidonie

Hi Sinds ik ben beginnen experimenteren met kweepeer, heb ik ontdekt dat het eigenlijk een fantastische vrucht is. Niet alleen bevat het veel suiker : 13gr vs 16 voor druiven en slechts 10gr voor pru...

In forum Het Café (praathuis)

7 maanden geleden
Pagina 2 / 38