Forum antwoorden aangemaakt

RE: Dadels macereren

Gdurende 10 jaar kon ik gratis beschilkken over dadels (er zijn er overigens evenveel varieteiten als appelvarieteiten) Gezien het massale suikergehalte van dadels heb ik jaren gepoogd er iets lekkers...

In forum Stookforum

4 weken geleden
RE: Alcohol met sinaasappelschil

Hi Gerardo Hier mijn methode voor citrus schillen. Er zijn er zekere andere maar deze werkt voor mij. Was de citrus grondig en schuur ze licht af met een staalsponsje. Ze zijn immers bedekt met ee...

In forum Spirits

4 weken geleden
RE: Alcohol met sinaasappelschil

Hoi Gerardo Absoluut maar de alcohol heeft de neiging troebel te worden door oplossing en neerslaan van essentiele olienn. Je kan voor meer smaak gedroogde appelsienschillen toevoegen in de ketel. (...

In forum Spirits

4 weken geleden
RE: Danzig goud water .

Hi Robbert Begrijp ik het goed dat het goud gewoon visueel effect geeft en niets doet aan de smaak ? Of geven die goudschilfers ook smaak aan de drank ?

In forum Likeuren

1 maand geleden
RE: Projecten 2024

Kruidenbitter met Hibiscus ? Vreemd maar het proberen waard.

In forum Het Café (praathuis)

2 maanden geleden
RE: Projecten 2024

Hi Pekmez staat ook op mijn agenda Ik denk dat Pekmez ideaal is als natuurlijke voeding bij het vergisten.

In forum Het Café (praathuis)

2 maanden geleden
Projecten 2024

Hi Naar jaarlijkse gewoonte zet ik een aantal projecten op stapel voor 2024. Aangezien de lente een beetje in de lucht is, kriebelt het om nieuwe smaken te zoeken. Vorig jaar heb ik geexperimenteerd ...

In forum Het Café (praathuis)

2 maanden geleden
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse)

Als ik het goed begrijp, is het dubbelgestookte gefermenteerde pekmez. De kleur komt vanm de ouzokruiden ? Is het dan een fruitige ouzo of komt de pekmez meer door dan de anijs ? Gewoon nieuwsgierig...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse)

@murmillo En ? Hoe smaakt het ?

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Kerst en Nieuw

Hi Robbert Lijkt me OK en ga ik proberen. Het lijkt me wel iets te zoet voor mijn smaak, maar proberen waard Ik ga dan wel die rozijnen uitpersen want die zullen wel al de alco opslorpen Bedankt voor...

In forum Het Café (praathuis)

5 maanden geleden
RE: Kerst en Nieuw

Hi Robbert Genieten van een absint terwijl de buren carbid schieten ? Ils sont fous ces hollandais 🙂 In dat oude boek van je, staat er buiten danzig en bruidstranen een mooi recept dat je ons kan aa...

In forum Het Café (praathuis)

5 maanden geleden
RE: Kerst en Nieuw

Hi Rinus Leuk die likeuren maar ik hou het op de smaak van alcohol. Dus eau de vie, gin, whiskey maar dan ook weer geen wodka. Prettige feesten

In forum Het Café (praathuis)

5 maanden geleden
RE: Kerst en Nieuw

Shalom Robbert Hier je Danzig recept uit 1916. Lijkt me ergens tussen een gekruide gin en lichte aquavit. 🙂 Inderdaad is het goud in de fles een feestelijk tintje voor het oog. Ik vermoed echter qu...

In forum Het Café (praathuis)

5 maanden geleden
RE: Kerst en Nieuw

Salaam Robbert Danzig gold nooit gedronken maar het zou cardamom, coriander, juniper, cinnamon, wild orange, lavender, cloves en thijm bevatten ? Er zijn gins met die combinatie, maar zonder goud. Cr...

In forum Het Café (praathuis)

5 maanden geleden
Kerst en Nieuw

Voila, we zijn er bijna, De maretak plukken en klaar voor 2024. Vraagje om inspiratie. Welk (speciaal) drankje zetten jullie tijdens de feesten op tafel? Liefst zelfgebrouwen uiteraard maar het m...

In forum Het Café (praathuis)

5 maanden geleden
Pagina 1 / 38